Muş'ta vatandaşa aşure ikramı

Muş'ta vatandaşa aşure ikramı

Muş Valiliği tarafından yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

Muş Valiliği tarafından Hükümet Konağı önünde yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

Programa Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aziz Yıldırım yaptığı konuşmada toplumu aşureye benzeterek, "Aşurenin içerisinde pek çok malzeme var. Bizim toplumumuz da aynı aşure gibi, hep beraber. Aşuredeki malzemeleri bir araya getirerek güzel bir lezzet elde ediyoruz. Bu şekilde biz de toplumumuzda, insanlarımızın arasında güzel bir lezzet elde edebilmek bakımından da aşureyi sembol olarak alıyoruz. Aşurede Türk milletinin tüm rengini görebiliriz." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise, "Muharrem ayı hepimiz için özel ve anlamlı bir aydır. Aşure günüde bu anlamda önemsediğimiz bir gündür. Bu mübarek ay içerisinde bulunan aşure gününde dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin devam etmesini temenni ediyorum. Bu mübarek ayın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Daha sonra Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya ve MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kendi elleriyle vatandaşlara aşure ikram ettiler.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.