​Muş’ta yol açma çalışması kartpostallık görüntüler oluşturdu

​Muş’ta yol açma çalışması kartpostallık görüntüler oluşturdu

​Muş’ta yaklaşık bir aydır kapalı olan Üçevler grup köy yolu açma çalışmaları kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Türkiye’nin en çok kar alan illerinden biri olan Muş’ta kış mevsimi uzun olduğu kadar çetin de geçiyor.  Kar yağışının ardından kapanan köy yollarını açma çalışmalarında kartpostallık görüntüler oluştu.

Yaklaşık bir aydır kapalı olan Üçevler grup köy yolunu açma çalışmaları sırasında kar savurma makinesinin savurduğu karın güneşle birlikte boy göstermesi güzel görüntü oluşturdu.

Makinadan savrulan kar, güneşle birlikte seyrine doyum olmayan görüntüler meydana getirdi. İl Özel İdaresi ekipleri de çalıştıkları esnada karın güneşle oluşturduğu güzel manzaradan huzur bulduklarını belirttiler.

Soğuktan korunmak için helva tüketiyorlar

Fırtına, tipi ve dondurucu soğuklar altında çalışmalarına devam eden İl Özel İdaresi ekipleri soğuktan korunmak için helva tüketiyorlar. Ekipler, özellikle vücut ısısını korumasının yanı sıra uzun süre tokluk hissi de verdiği için helvayı tercih ediyor.

Namazlarını kar üstünde eda ediyorlar

Kapanan köy yollarını tekrardan ulaşıma açmak için 7/24 zor şartlar altında çalışan ekipler, bölgede ibadetlerini de ihmal etmiyorlar. Namaz vakitlerinde ara verip, kar veya iş makinesinin üstüne serdikleri seccadenin üzerinde namazlarını eda ettikten sonra çalışmalarına devam ediyorlar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.