Mustazaflar Cemiyetinden Umarov için mesaj

Mustazaflar Cemiyetinden Umarov için mesaj

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Çeçen direniş lideri Dukko Umarov'un katledilmesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

HABER MRK - Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Çeçen direniş lideri Dukko Umarov’un Rus güçleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitirmesi nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajda, işgalci Rusya lanetlenirken Çeçen cihadı ve direnişi selamlandı. İslam ümmetinin kanayan yaralarından olan Çeçenistan’ın, Rus mezalimine karşı üç asıra yakın bir süredir direnmeye devam ettiğinin anımsatıldığı mesajda, “18. asırda Şeyh Mansur’un önderliğinde Ruslara karşı cihad hareketi başlatan kahraman Çeçenistan halkının mücadelesi günümüze kadar birçok dava erlerinin feda olmasıyla süregelmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

“İslam ümmetinin bazı halkları gerçekten de mazlum ve gariptirler. Tıpkı Kürtler, Filistinliler, Pataniler, Moro ve Eritreliler, Mynmar ve Çeçenler gibi…” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  “Zira islam ümmetinin bu halkları zulme ve küfre karşı olan direnişlerinde hep yalnız kalmışlardır. zira onları koruyacak bir devlet ve dış destek olmadan kendi çabalarıyla adeta bedenlerini düşmanlarından gelen saldırılara siper ederek islami mücadele geleneğini yeniden yazmış ve şekillendirmişlerdir

düşmanları beynelmilel küffardı. büyük ittifaklar kurmuşlardı. tankları, tüfekleri, füzeleri, savaş uçakları, insansız hava araçları vardı. bu halkların ise silahları imandı. bu iman ile bazen taşlar ile tanklara meydan okudular bazen de elde tüfek ile savaş cenk meydanına koştular. bazen şeyh said oldular, bazen şeyh şamil, bazen İzettin Kassam bazen Şeyh Ahmed Yasin bazen Cevher Dudayev ve bazen de Şamil Basayev oldular.   Ancak ümmetin bu nadide gülleri hiçbir zaman küfrün tankından topundan korkup gerisin geriye gitmediler. Şüphesiz ki bu yiğitlerden biri de Dokko Umarov’dur.

Dukko Umarov hakkında  bilgi verilen mesajda “ 3 Nisan 1964 yılında Şatoy bölgesinin Harsenoy köyünde doğan Dokko Umarov, her iki Rus-Çeçen savaşının da aktif katılımcılardan olup bu savaşlar boyunca başta babası ve iki kardeşi olmak üzere birçok akrabasını kaybetmişti. Rus işgalcileri ile yaptığı savaşlarda bir çok kez yaralanmıştı ve bu yaralardan biri de yüzündeydi.

17 haziran 2006 da Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti dördüncü Cumhurbaşkanı Abdulhalim Sadulayev'in, Argun’da şehit düşmesinden sonra cumhurbaşkanı seçilmişti.” İfadelerine yer verildi.

Mesajda son olarak “Umarov’un şehadeti dolayısıyla mazlum çeçen halkına tebriklerimizi sunar, yüce Rabbimizden, Umarov’un mübarek kanının hürmetine Ruslara karşı onları muzaffer kılmasını ve intikamının zafere dönüşmesini rabbimizden isteriz.

Çeçenistan’ın meşru temsilcileri olan bu Müslümanlara karşı zulüm ve katliamlarını sürdüren Rus katillerini bir kez daha lanetliyoruz. Direnişçi kardeşlerimize de sabır ve sebat diliyoruz.” denildi.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.