Myanmar askerleri kampı bastı!

Myanmar askerleri kampı bastı!

Şiddetin ve baskının eksik olmadığı Arakan'da, Budist cunta yönetiminin Müslümanlara yönelik kamp baskınları devam ediyor. 6 aylık Rohingyalı masum bebek Myanmar askerlerinin baskınında hayatını kaybetti.

Arakan’da Budist hükümet ve çetelerin Müslümanlara uyguladıkları keyfi şiddet giderek artmaya devam ediyor.
Bunca katliam ve baskıya rağmen dünyanın sessiz kaldığı, Arakan’da Myanmar askeri ve Budist çeteler keyfi olarak kamplara saldırı gerçekleştirmesi sonucu Arakan’ın (Rakhine) eyaletinin Pauktaw kentinde bulunan bir kampta 6 aylık bir bebek hayatını kaybettiği kaydedildi.

Şiddetin ve baskının eksik olmadığı Arakan’da, Budist cunta yönetiminin Müslümanlara yönelik kamp baskınları devam ediyor.

Rohingya haber ajansının haberine göre geçen ay Pauktaw kentinde bulunan bir kampta Budist çetelerin ani baskını sonucu biri 1 yaşında biride 6 aylık 2 bebek yaralandığı 6 aylık bebeğin daha sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

Bölgede bulunan bir aktivistin bilgilerine göre olay şu şekilde gerçekleşti.

Cunta yönetim kampları boşaltmak için zaten sürekli baskı yapıyordu. Myanmar askerleri 8 Kasım günü Pauktaw kentinde bulunan bir kampa, saat 10:35 sularında ani baskın düzenleyerek birçok çadırı parçaladı ve kullanılmaz hale getirdi. Bu yaşanan kargaşada 2 çocuğun yaralandığı ve daha sonra 6 aylık bebeğin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bölgede Müslüman ülkelerden gelen kuruluşlar tarafından bambu ve kamıştan birbirine yakın yapılmış evlerden oluşan kamplarda çoğu zaman aç,susuz ve hasta yaşayan Arakan’lı Müslümanlar,ilaçsızlık ve hijyenden dolayı zor günler geçirdiği gibi süreklide dünyanın sessiz bakışları altında Budist çeteler tarafından rahatsız edilmeye devam ediyor.

Olay esnasında hayatını kaybeden 6 aylık bebek



Cunta Myanmar askerleri tarafından Müslüman Arakan’lıların çadırlara yapılan saldırılar



(islahhaber.net)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.