Myanmar ordusu Arakanlılara yönelik katliamlarını sürdürüyor

Myanmar ordusu Arakanlılara yönelik katliamlarını sürdürüyor

Myanmar ordusunun geçtiğimiz günlerde Arakanlı Müslümanlara yönelik helikopterlerle düzenlediği saldırılarda 20 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Daha önce Arakan'daki Müslümanlara yönelik büyük katliamlara imza atan Myanmar ordusunun saldırıları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde helikopterlerle düzenlenen saldırılarda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Helikopterli saldırıda hayatını kaybedenlerin bir şelale yakınlarında bambu toplayan bölge sakinleri olduğu belirtildi.

Müslüman Arakan Ordusu sözcüsü ölen ve yaralananların silahlı grup üyesi olduğu iddialarını yalanladı ve Myanmar ordusunun ayrım yapmaksızın tüm bölgeyi bombaladığını ifade etti.

Bölgeden gelen görüntüler de ölü ve yaralıların olduğunu teyit ediyor. Görüntülerde bazı yerleşim yerlerinde helikopterlerin açtığı ateş sonucu yangın çıktığı görülüyor.

BM'den çağrı

Öte yandan Birleşmiş Milletler, Myanmar ordusunun sivillere yönelik saldırılarının savaş suçu sayılabileceği uyarısında bulundu.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, sivillerin öldürüldüğü, evlerin yakıldığı, keyfi tutuklamalar ve kaçırmalar olduğu, sivil bölgelerde ayrım gözetmeksizin ateş açıldığı ve kültürel varlıklara zarar verildiği yönünde güvenilir kaynaklardan haberler geldiğini açıkladı.

Sahadan edindikleri bilgiye göre 3 Nisan'da iki ordu helikopterinin Buthidaung kasabası üzerinde, pirinç tarlalarına ve ineklerini otlatan sivillere ateş açtığını söyleyen BM sözcüsü, söz konusu saldırıda da en az 7 sivilin öldüğünü, 18 sivilin de yaralandığını ifade etse de ölü ve yaralı sayısının daha fazla olduğu belirtiliyor.

Shamdasani, Arakan’ın beş bölgesindeki saldırılar nedeniyle 20 bin sivilin de yerlerinden edildiğini belirtti ve yetkilileri insani yardımın bölgeye ulaştırılmasına izin vermeye çağırdı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler