Myanmar`da Zulüm Bitmiyor

Myanmar`da Zulüm Bitmiyor

Myanmar hükümeti, Mahasen Siklonu bahanesiyle Rohingya Müslümanları’nı kıyılardan göndermek istiyor. Hükümete güvenmeyen Müslümanlar ise direniyor.

Myanmar`daki Müslümanların çektiği acı ve zulüm bir türlü bitmiyor. Rohingya kıyılarında yaşayan Müslümanları basit nedenlerle yaşadıkları yerden göndermek istiyorlar.
 
ÖLÜRÜZ DE GİTMEYİZ
Myanmarlı yetkililer, 166 bin kişinin kıyılardan tahliye edileceğini açıkladı. Fakat geçen yıl Budistlerin saldırılarında evlerinden olan Rohingya Müslümanları, tarihi yurtları olan Rakhine (Arakan) eyaletinde artık adım atmaya bile korkuyor. Yu Sut Taw adlı Müslüman, “Burada ölebiliriz. Gidecek yerimiz yok” dedi. AFP muhabiri, eyaletteki iki mülteci kampında tahliye hazırlığına dair pek bir hareketlilik görmediğini yazdı.
 
GEZİ ERTELENEBİLİR
Askerlerin zorlamasına rağmen eyalet başkenti Sittwe dışındaki bir kampta yüzlerce Müslüman tahliyeye direniyor. Müslüman liderlerin “Yetkililerin dediğini yapın” çağrısı da ikna etmedi. “Bize silah doğrultmadıkları sürece buradan gitmeyeceğiz” diyorlar. Yaklaşık yarım asır sonra ABD’yi ziyaret edecek ilk Myanmar Devlet Başkanı olmaya hazırlanan Thein Sein’in gezisini erteleyebileceği belirtildi.
 
GEÇEN yılki budist saldırılarında yaklaşık 200 Müslüman hayatını kaybetmişti, birçok mahalle budistlerce yerle bir edilmişti. Binlerce Müslüman evlerini terketmek zorunda kaldı. Çoğu Müslüman olan 140 bin kişi çadır kamplara yerleştirilse de, süren gerginlik nedeniyle birçoğu yurtdışına kaçmaya başladı. Henüz geçen pazartesi dermeçatma bir tekneyle anavatanlarını terkeden 58 Müslüman hâlâ kayıp.
(DOĞRUHABER)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.