Myanmarlı Mülteciler Zincirlenmiş Halde Bulundu

Myanmarlı Mülteciler Zincirlenmiş Halde Bulundu

Malezya'nın Kedah eyaletinde 15 Myanmarlı mülteci insan tacirleri tarafından zincirlenmiş halde bulundu, 9 günden bu yana esir tutulan mülteciler polis tarafından kurtarıldı.

Malezyalı insan tacirlerinin bir evde zincirleyerek 9 günden beri esir tuttuğu 15 Myanmarlı mülteci ölmek üzereyken Malezya polisi tarafından bulundu.

İnsan tacileri Myanmarlıları kaçırmaya devam ediyor. Tayland'a sınırı olan Malezya'nın Kedah eyaletinde bir evde bir grup Myanmarlı mülteci elleri zincirle bağlanmış halde bulundu. Sayıları onbeşi bulan Myanmarlıları kaçıranların Myanmar ve Malezya vatandaşı olan insan kaçakçıları olduğu belirtiliyor.

Esir tutulan Myanmarlıların yaklaşık 9 gün önce Tayland üzerinden Malezya'ya giriş yaptıkları tahmin ediliyor. Myanmarlıların, inşaat işçisi olarak çalışmak için insan tacirlerine 2000 Ringgit (yaklaşık 700 dolar) verdikleri belirtiliyor. 

Malezya'nın Penang eyaletinde ise onbir Bangladeşli, insan kaçakçılarının elinden kurtarıldı. Malezya polisi insan kaçakçılarını yakalamak için soruşturma başlattı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.