Nadir görülen bir hastalığa yakalanan minik Ahmet için tiyatro oyunu düzenlendi

Nadir görülen bir hastalığa yakalanan minik Ahmet için tiyatro oyunu düzenlendi

Ölümcül NCL2 hastalığına yakalanan 5 yaşındaki Ahmet Çınar Abay'a yardım amacıyla Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen tiyatro gösteriminden elde edilen gelir ailenin hesabına yatırıldı.

Batman'da ikamet eden Fatma ve İhsan Abay çiftinin dünyada nadir görülen ölümcül beyin erimesi hastalığına yakalanan 5 yaşındaki oğulları Ahmet Çınar için Kozluk Gençlik Merkezine bağlı "Gençlik Merkezi Mavi Düş Topluluğu" tarafından "Cimrinin Islahı" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro için alınan biletlerden elde edilen gelir minik Ahmet'in tedavisi için bağışlanacak.

29 Ekim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tiyatro gösterimine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Gençlik Merkezi Mavi Düş Topluluğu'nun gönüllü olarak hiçbir ücret talep etmeden sergilediği tiyatro gösterimi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Tiyatro oyununu izlemeye gelen vatandaşlar, tiyatro oyununun minik Ahmet'e yardım amacıyla düzenlenmesinin tiyatroya farklı bir anlam ve güzellik kattığını dile getirdiler.

Etkinliğe, Kozluk İlçe Kaymakamı Osman Bilici, İlçe Jandarma Komutanı Selim Kasacı, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, Kaymakam Bilici'nin konuya dair kısa bir konuşmasıyla son buldu.

Yaptıkları etkinliğe dair konuşan İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Abdulbasir Alagaş, "Ahmet Çınar Abay'a umut olmak için 'Bir Bilet Bir Umut' kampanyası ile Kozluk 29 Ekim Konferans Salonunda düzenlenen gösteride bilet satışından elde edilen 7 bin 420 TL'lik gelir Ahmet Çınar Abay'ın tedavisine destek olmak amacıyla hesabına yatırılmıştır. Desteklerini bizden esirgemeyen başta Kozluk Kaymakamımız Osman Bilici'ye ve salonu doldurarak desteklerini gösteren değerli Kozluk halkına teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.