Namaz bilinci oluşması için imkânlarımızı seferber ettik

Namaz bilinci oluşması için imkânlarımızı seferber ettik

Diyarbakır İmam Hatip Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı, çocuklarda namaz bilincini oluşması için bütün imkânlarını seferber ederek, birçok okulda mescit açtıklarını söyledi.

Diyarbakır İmam Hatip Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından ilkokul, ortaokul ve liselerde tamamında mescit açılırken, halı temininde bulundular.

Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda mescit açılmasını öngören düzenlemeyle beraber Diyarbakır merkez okullarının tamamına yakının mescit açtıklarını söyleyen Diyarbakır İmam Hatip Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kasım Akgönül, çocukların ibadetlerini yapabilmeleri için okullarda mescit açtıklarını söyledi.

Akgönül, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda son yaptığı düzenleme ve yönetmenliğiyle gün ışığı görecek şekilde düzenlenecek olan okullardaki mescitlerin, okul müdürlüklerinin duyarlığından dolayı başta Milli Eğitim Bakanlığına ve okul müdürlerine teşekkür etti.

Çocukların okullarında namazlarını gönül rahatlığıyla eda etmeleri amacıyla imkanlarını seferber ettiklerini belirten Akgönül, “Şu an birinci parti olarak 59 okuldan 38 okul olmak üzere toplam Diyarbakır merkezinde hemen hemen mescitsiz okul kalmadı. İmam Hatipliler Yardımlaşma Derneği olarak çocukların yeter ki namaz bilinci oluşsun, onlar için bütün imkanları seferber ettik.  Bizim için önemli olan çocuklarımızın mescitsiz kalmamasıdır." dedi.

Akgönül, okulların yapımında çocukların namazlarını eda etmeleri amacıyla okullarda mescit projenin olmasını talep etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler