Namazsız din yoktur

Namazsız din yoktur

Kur'an Nesli Platformu tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” programında, Allah’ın gönderdiği tüm ilahi dinlerde namazın var olduğuna işaret edildi.

Kur'an Nesli Platformu, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, 15 günlük abdest ve namaz eğitimini başarıyla tamamlayan çocuklar için “Hayat Namazla Güzeldir” programı düzenledi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen programa HÜDA PAR GİK üyesi Şehmuz Akman, İl Başkanı Burhan Aydın, İlçe Başkanı Abdullah Kavan, İrfan-Der Başkanı Yusuf Oktay, namaz eğitimini alan çocuklar ve aileleri katıldı.  

Vahdettin Akman’ın sunuculuğunu yaptığı program, Ahmet Yasin Ökten’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ilahilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Molla Salih Şimşek, Allah’ın gönderdiği tüm ilahi dinlerde namaz ibatenin var olduğunu söyledi.

Şimşek, “5 vakit namaz, sadece Ümmet-i Muhammed’e has bir durumdur. Bizden önceki ümmetlerde ya sabah namazı vardı, ya öğle, ikindi, akşam veya yatısı namazı vardı. Bu durum; Allah (Celle Celaluhu) katında namazın ne kadar değerli olduğunu ifade ediyor. Namaz hiçbir suretle terk edilmez. Hiçbir şekilde namazı kılmamazlık edemeyiz. Bir mümin, namaz kılmamazlık edemez. Rahmetli Timurtaş Hoca’nın ifadesiyle; ‘Ya deli olacaksın ya da ölü olacaksın. Başka türlü namazı terk edemezsin.’ Namaza haddinden fazla önem ve ehemmiyet göstermeliyiz. Çünkü Allah ve Resulü, son derece buna önem vermiştir.” dedi.

Konuşmanın ardından namaz eğitimini başarıyla tamamlayan kız ve erkek çocuklara sertifikaları verildi.       

Etkinliğe katılanlardan 11 yaşındaki Süreyya Keskin, Allah'ın rızasını kazanmanın en büyük vesilesi olan namazı kendisine ve arkadaşlarına öğrettiği için Kur'an Nesli Platformuna teşekkür etti.

Program, tekrar seslendirilen ilahilerin ardından Molla İsmail Çevik’in yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.