Nasrullah: Siyonist rejimle mücadelemiz hiçbir zaman ikinci planda olmamıştır

Nasrullah: Siyonist rejimle mücadelemiz hiçbir zaman ikinci planda olmamıştır

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah, İşgalci İsrail’in Lübnan’a karşı bir saldırı yapması durumunda, ‘misliyle’ cevap vereceklerini belirterek, Siyonist İsrail’in tehditlerini psikolojik savaşın bir bölümü olarak niteledi.

2006’da ve Gazze Savaşında kendi evlerinin yıkılıp siyonistlerin evlerinin ayakta kalması, kendi insanlarını göç ettirip kendilerinin rahat yaşaması Temmuz Savaşı’yla bittiğini ifade eden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Siyonist İsrail’i kastederek, “Sizler 1,5 Lübnanlıyı göçle tehdit ediyorsanız bizler de milyonlarca İsraillinin göçüyle sizleri tehdit ediyoruz” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah, Hizbullah’a bağlı izci grubuna telekonferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, Siyonist İsrail basınında, üst düzey bir askeri komutana dayandırılarak yapılan, “Hizbullah’la yapacağımız olası bir savaşta, güney Lübnan’da yaşayan bir milyon Lübnanlıyı bölgeden tahliye ederiz” açıklamasına cevap verdi.

İşgalci İsrail’in, Lübnan’a yönelik tehditlerde bulunduğunu belirten Nasrullah,   “Sürekli yakıp yıkacağını, insanları göç etmek zorunda bırakacağını söylüyor. İçeride kendini ispatlamaya çalışan İsrail ordusu, şimdi de bizi tehdit ediyor. İsrail’in zarar görmeden bize zarar verdiği dönem 2006 Savaşı’nda bitti. Eğer siz, olası bir savaşta bir buçuk milyon Lübnanlıyı yerinden etmekle tehdit ediyorsanız, direniş de sizi, milyonlarca siyonisti yerinden etmekle tehdit ediyor. Siyonist rejimle mücadelemiz hiçbir zaman ikinci planda olmamıştır” dedi.

Amerika ve Siyonist İsrail destekli Suud rejiminin Yemen halkına da yaptığı saldırılara değinen Narsrallah, “ABD ve Suud saldırısı başlayalı 72 gün oldu. Dünyanın, Arapların, Müslüman devletlerin durumu bu bağlamda çok gariptir. Düşman gayet aşikârdır. Buna rağmen bazı gazete ve programlar Suudların demokrat olduğunu ifade etmektedir. Oysa Suudlar her türlü yolla kendilerine karşı sesleri susturmaya çalışmakta ve gerçek düşmanı işaret etmesini engellemektedir. Hak sahibi ve güçlüysen neden bir iki uydu kanalından korkuyorsun; tüm kalemler senin elinde iken bir iki kalemden tırsıyorsun.” İfadelerini kullandı.

Suud rejiminin Yemen’e yönelik operasyonlarını da kınayan Nasrullah, “Suudi Arabistan, kendisine yöneltilen her türlü eleştiriyi, tehdit ve istihbaratını kullanarak bastırıyor. Eğer haklıysan neden korkuyorsun? Bütün devletler seni desteklerken, karşı çıkan birkaç ülkeden mi korkuyorsun? Bu, senin gücünün değil, korkunun göstergesi. Öldürdü, katletti, yok etti. Çocukları kadınları öldürmek güç gösterisi değildir. Bütün bunlara rağmen Suudi rejimi Yemen’de en sıradan hedeflerinden birine bile ulaşamadı” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.