NATO: Rusya Ukrayna'ya askeri yığınak yapıyor

NATO: Rusya Ukrayna'ya askeri yığınak yapıyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu bölgesine askeri yığınak yaptığını söyledi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın hem Ukrayna sınırında hem de Ukrayna'nın doğu bölgelerine askeri yığınak yaptığını ileri sürdü.

AB savunma bakanları toplantısından önce açıklama yapan Stoltenberg, "Bu ciddi bir askeri yığınak. Rusya'ya Doğu Ukrayna'daki askerlerini geri çekmesi ve barışçıl bir anlaşmaya katkı sağlaması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştırmaya devam ettiğini savunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, bunun ateşkes anlaşmasının ihlali anlamına geldiğini dile getirdi.

Ukrayna'daki krizi Rusya'nın eylemlerinin ortaya çıkardığını ifade eden Stoltenberg, Rusya'nın barışçıl çözümün bir parçası olmayı tercih etmemesi durumunda yalnızlaştırılacağını söyledi.

Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçıların kendileri için endişe kaynağı olduğunu ifade eden Stoltenberg, bu riski minimize etmek için müttefiklerle daha yakın istihbarat paylaşımına gittiklerini vurguladı. Stoltenberg, bütüncül savunma anlayışı çerçevesinde Türkiye'nin güneyine Patriot füzeleri yerleştirdiklerini de hatırlattı.

Jens Stoltenberg, Ebola'yla mücadeleye nasıl bir katkı verebilecekleri konusunda da BM ile temas halinde olduklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.