NATO'dan Suriye'ye çağrı

NATO'dan Suriye'ye çağrı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, uluslararası gözlemcilerin kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgeye geçişine izin verilmesini istedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye yönetimine çağrıda bulunarak uluslararası gözlemcilerin ve yardım kuruluşlarının kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgeye geçişine izin verilmesini istedi.

Stoltenberg çağrısında, "Kimyasal silah kullanımını en şiddetli şekilde kınıyoruz. Olayın sorumluları hesap vermeli." ifadelerini kullandı.

“Suriye halkının korkunç acısını sona erdirmek için çabalarımız olmalı."

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise, “Suriye halkının korkunç acısını sona erdirmek için çabalarımız olmalı. Mevcut çıkmazın riskleri konusunda derin kaygı duyuyorum” dedi.

Guterres, Suriye’de durumun “kontrol dışına çıkma” riski nedeniyle kimyasal silahların bildirilen kullanımıyla ilgili mevcut çıkmazı kırmak için Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesine çağrıda bulundu.

Güvenlik Konseyindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Konseyin şimdiye kadar bu hususta uzlaşı sağlayamamasına üzüldüğünü belirten Guterres, “Suriye halkının korkunç acısını sona erdirmek için çabalarımız olmalı. Mevcut çıkmazın riskleri konusunda derin kaygı duyuyorum. Beş daimi Konsey üyesinin büyükelçilerini aradım. Kontrolden çıkan durumdan kaçınmak gerekmektedir.” dedi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.