Necmettin Erbakan Üniversitesinde "Kişilikleri Tanıma ve Geçinmeyi Kolaylaştırma" konferansı

Necmettin Erbakan Üniversitesinde "Kişilikleri Tanıma ve Geçinmeyi Kolaylaştırma" konferansı

Necmettin Erbakan Üniversitesinde Prof. Dr. Erol Göka tarafından "Kişilikleri Tanıma ve Geçinmeyi Kolaylaştırma" konulu konferans düzenlendi.

KONYA- 14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Prof. Dr. Asım Duman konferans salonunda Prof. Dr. Erol Göka tarafından  “Kişilikleri Tanıma ve Geçinmeyi Kolaylaştırma” konulu konferans düzenlendi.

 

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rahmi Örs, Ayşe Saide Şahin ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Programda konuşan Göka, geçimsiz diye adlandırılan kişilerin yalnızca kişilik bozukluğu olan kimseler olmadığını her insanın günün birinde en yakın dostuyla hatta 30 yıllık eşiyle bile geçimsiz hale gelebileceğini’ anlattı. Prof. Dr. Göka konuşmasını ‘Aile içerisinde geçimli bir evlat olmanız iş yerinizde geçimli bir iş arkadaşı olacağınızın garantisini vermez. Yani insan bir yandan bir ilişkiyi biçimler ama bir yandan da her ilişkiye göre biçimlenir. İnsan zor, onu tanımak daha da zor, geçimli bir insan ilişkisi hepsinden zor.” dedi.

 

Göka İnsan ilişkilerinde geçimi sağlama yolunun karşımızdakini değiştirmeye çalışmamak olduğuna dikkat çekerek; “Büyük değil küçük tedrici değişiklikler yapın, haklı çıkmaya çalışmayın ve nabza göre şerbet verin ama temel konularda asla boyun eğmeyin. Herkesin dünya görüşüne saygı gösterin fakat ilişkinizde sınırlarınızı net olarak çizin.İnsanların olumlu yönlerini görün, tavsiye vermek yerine örnek olmaya, sorunlarda ise kendi sorumluluklarınızı da görmeye çalışarak sonuca odaklanın. “ dedi.

 

Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek’in konuşmacı Prof. Dr. Erol Göka’ya plaket takdim etmesiyle son buldu. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

Konya Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.