Nehirdeki kirlilik sebebiyle suda yaşayan canlılar ölüyor

Nehirdeki kirlilik sebebiyle suda yaşayan canlılar ölüyor

Seyhan ve Berdan nehirlerindeki kirlilik sebebiyle suda yaşayan balık ve diğer canlılar ölüyor.

MERSİN - Tarsus ilçesi sınırlarından geçen Seyhan ve Berdan nehirlerindeki kirlilik sebebiyle suda yaşayan balık ve diğer canlılar ölüyor.

 

Özellikle ilçeye bağlı Baharlı Köyü yakınlarından akan nehirlerin kirlilik oranının tehlikeli olduğuna dikkat çeken Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, nehirde yaşayan çok sayıda balığın öldüğünü, ayrıca nehir kıyısında telef olmuş 2 inekle de karşılaştıklarını söyledi.

 

Seyhan ve Berdan nehirlerine bir tür zehrin bırakılmış olduğunu ifade eden Dokucu, “Nehre zehir bırakmışlar,  ölü balıklar sürüler halinde denize akıyor. Balıklar oksijensiz kaldıklarından kendilerini karaya atıyorlar. Ölü mavi yengeçler var. Endemik tür olan sivri burun kaplumbağalar ölüp karaya vurmuşlar, canlı kaldılarsa kafaları dışarıda oksijen alabilmek için akıntıyla sürükleniyorlar.”dedi.

 

Dokucu açıklama devamında, “Bir kilometrede 2 inek ölüsü gördük. Tarlasında sulama yapmış olan köylünün ürünü kurumuş.  Balıkları yemiş olan köpekler ölmüşler. İğrenç bir koku var, nefes almakta insan zorlanıyor. Suya dokunanların cildinde yanma oluyor. Zehirlenmeye maruz kalmış balıkların satılmak üzere toplanıldığına şahit olduk. Tüm bunlar turizm sahası olarak yapılması öngörülen bölge içerisinde. Kirli, zehirli atıklar adacıklar oluşturmuşlar. Kirli ve zehirli atıklara karşı bir an önce önlem alınmalı" ifadelerine yer verdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.