Nemrut Dağı'ndaki bozayı yavruları çöpten beslenirken görüntülendi

Nemrut Dağı'ndaki bozayı yavruları çöpten beslenirken görüntülendi

Bitlis'in Tatvan ilçe sınırlarındaki Nemrut Krater Gölü Kalderası'nda yaşayan bozayı yavruları, çöpten beslenirken vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Tatvan ilçe sınırlarında bulunan Nemrut Krater Gölü'nde bozayı yavruları, piknik yapan vatandaşlardan arta kalan atıkları yerken kameralara takıldılar. Özellikle bozayı yavrularını görüntülemek isteyen vatandaşlar Nemrut Kalderası'nda kamp kuruyor.

Bozayı yavrularının çöpten beslediğini gören vatandaşlar, o anı ölümsüzleştirmek için kameraya çektiler.

Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliklerin yanı sıra sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası ve çeşitli kuş türlerini bünyesinde barındırıyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan ve el değmemiş doğasıyla her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Doğal güzelliği dolayısıyla ekoturizm potansiyeli yüksek olan ve bu alanda çok sayıda göçmen kuş türünün yanı sıra, keklik, ördek, martı, kaya kartalı, tavşan, tilki, kurt ve ayılara rastlanıyor.

Bozayı yavrularının çöplerde yiyecek araması kameralara yansıdı. Pikniğe giden vatandaşlardan arta kalan çöplerle beslenen bozayı yavruları vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Ayı yavrularının aç olduklarını fark ederek onlara yiyecek veren vatandaşlardan Hamit Bahtiyar Atlı, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını, hayvanlara zarar vermemeleri ve onları doyurmaları gerektiğini söyledi.

Yavru ayıların etraftaki insanların ilgi odağı olduğunu ifade eden Atlı, "Gezmek ve piknik amaçlı olarak buraya geldik. Yavru ayıların çöpleri karıştırdığını fark ettik. Yanımızda olan yiyecekleri onlara verdik. Çok aç oldukları için saklanmadılar ve karınlarını doyurmaya çalıştılar. Yetişkin ayıları hiç görmedik. Umarım avcılar tarafından vurulmamış veya insanlar zarar vermemiştir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler