Nemrut Krater Gölünde karla mücadele

Nemrut Krater Gölünde karla mücadele

Nemrut Krater Gölünün karla kapanmış yolu İl Özel İdaresine ait iş makinaları ve karla mücadele ekipleri tarafından ulaşıma açıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırları içerisinde bulunan, dünyanın ikinci ve Türkiye’nin en büyük Krater gölü olan Nemrut Krater Gölüne giden yolun yağan yoğun kar yağışı sonrası ulaşıma kapanması İl Özel İdaresi ekiplerini harekete geçirdi.

Bölgeye gelecek turistlerin de mağdur olmaması için Nemrut Krater Gölüne giden yollar İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açıldı.

3 bin metre yükseklikteki Nemrut Kalderası zirvesinde yapılan karla mücadele İl Özel İdaresine ait dozer, greyder ve kar püskürtme makinalarıyla yapıldı.

 “Nemrut Krater Gölünün yolu bu yıl erken açıldı”

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, yaklaşık 3 bin metre yüksekliğindeki Nemrut Kalderasının zirvesinde yapılan karla mücadele çalışmasının ardından yaptığı açıklamada, dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük Krater gölü olan Nemrut Krater Gölünün muazzam görünümüyle turizme hazır hale geleceğini söyledi.

Ustaoğlu, “Şu an üzerinde bulunduğumuz mevkii Nemrut Kalderasının zirvesi. 2 bin 870 metrelik rakımdayız. Bu kış sezonu ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de kar yağışını diğer yıllarla kıyasladığınızda daha az olduğu bir dönemi geçirdik. Nemrut Kalderası, bu bölgenin en önemli turizm potansiyeli olan bir merkezimiz. Her mevsimde olduğu gibi bu mevsimde de yoğun kar yağışlı bir sezonu geçirdi. Ama daha önceki yıllarla kıyaslandığında, kalderanın yolunu bu yıl daha erken açmak nasip oldu.” dedi.

“Krater Gölünün ihtişamını görmek isteyen vatandaşlarımızı davet ediyoruz”

Dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Kalderasının ülke açısından da çok önemli olduğunu ve eşsiz doğa güzelliklerini kendi bünyesinde barındıran önemli bir merkez olduğunu dile getiren Ustaoğlu, şöyle konuştu:

“İnşallah yapacağımız proje ve çalışmalarla burayı da turizme kazandıracağız. Özellikle son zamanlarda bölgemize yapılan tur firmaları başta olmak üzere ilginin arttığı bir dönemde,  burayı ülkemiz turizmine kazandırma adına yeni projeleri hayatta geçirmeye çalışıyoruz. Konuyla ilgili yoğun bir çalışmamız olacak inşallah. Yakın bir zamanda Van Gölü Ekspresi, bölgede tekrar hizmette girerek, 26 Mart’ta ilk yurt içi turist kafilemizi Tatvan ilçemizde ağırlayacağız. Özellikle şu an bulunduğumuz mevki, bir tarafı Van Gölü, Bir tarafı Nemrut Krater Gölü ile gerçekten manzarası ve tüm ihtişamıyla turistlerin ilgisini çekeceğine inandığımız çok önemli bir çekim merkezi.”

Karla mücadele çalışmasıyla yolu açacaklarını vurgulayan Ustaoğlu, birkaç gün içerisinde çalışmaların tamamlanacağını hatırlatarak, doğaseverleri ve turistleri bu muhteşem manzarayı görmek için Nemrut’ta davet etti.

“Şu an kar kalınlığı yaklaşık 4 metre”

Yaklaşık 4 metre kar kalınlığının olduğunu ifade eden Ustaoğlu, “Yolumuzu, karla çalışma mücadelesiyle açacak ve sezona hazırlık yapacağız. Gelecek olan turist kafilemize buraları göstermek için yapacağımız çalışmalarla birlikte bu bölge, önümüzdeki dönemlerde tüm ilgi ve alakayı üzerine çekecektir. Üç gündür burada karla mücadele çalışmasını yapıyoruz. Bulunduğumuz zirvede tahminen 4 metre civarında kar var. 3-4 gün içerisinde göllerin olduğu bölgeye ulaşırız. Karla hasret gidermeyi arzu eden bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz.” dedi.

İLKHA










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.