Nemrut Krater Gölünde muhabire ayı saldırısı kamerada

Nemrut Krater Gölünde muhabire ayı saldırısı kamerada

​Dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölüne sahip Nemrut Krater Gölünde görüntü çeken muhabir ayının saldırısına uğradı.

Dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölüne sahip Nemrut Krater Gölünde görüntü çekmeye çalışan İLKHA muhabiri Şükrü Tontaş, ayının saldırısına uğradı.

Krater gölünde bulunan iki yavru boz ayı, doğa yaşamından koparak, Krater Gölü'ne gelen ziyaretçilerin verdiği yiyeceklerle besleniyor. Ziyaretçilerin verdiği yiyeceklere alışan ayılar, her gün kalderayı ziyarette gelen vatandaşların yanına uğrayarak, karınlarının doyurulmasını bekliyorlar. 

Aç kaldıklarında saldırgan hale gelen ayılar, pikniğe gelen vatandaşların arkada bıraktıkları malzemelerle karnını doyuruyorlar. Büyüyerek insanlar için tehlike oluşturmaya başlayan ayıların bu tehlikesine dikkat çekmek için görüntü almaya çalışan İlke Haber Ajansı Muhabiri Şükrü Tontaş, ayının saldırısına uğradı. Çevredekilerin bağrışmasıyla tehlike saniyelerle atlatıldı.

Doğa yaşamdan kopan ayıların artık insanlar için tehlike oluşturacak boyuta geldiğini belirten Tontaş, insanların dikkatli olmasını istedi.

Tontaş, “Malumunuz bugün Nemrut Krater Gölü’ne gittik. Bildiğiniz üzere Nemrut Krater Gölü dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölüdür. Yılda binlerce insan bu doğa harikasını seyretmek ve fotoğraflamak için ziyarette geliyor. Kraterin içerisinde sıcak su, soğuk su, buhar bacalarının yanı sıra binlerce endemik bitki türü bulunmaktadır. Bizde bu doğa harikayı hem de burada bulunan yavru boz ayıları görüntülemek için gittim.” dedi.

Anons çektikleri esnadan farkına varmadan ayının saldırısına uğradığını, çevredekilerin bağrışmasıyla tehlikeyi saniyelerle atlattığını dile getiren Tontaş, şunları söyledi:

“Görüntülerimi çektikten sonra anons yapmak istedim. Ayılar benim arka tarafıma düşmüşlerdi. İnsanlarda telefonla görüntü çekmeye çalışıyorlardı. Ayıların bu şekil saldırabileceğine ihtimal vermemiştim. Anons yaparken birden karşıda görüntü çekmeye çalışan insanların ‘geliyor, geliyor’ diye bağrışmalarını duydum. Makinemi alarak arkaya bakma fırsatını bulmadan kaçmaya çalıştım. Saniyelerle o tehlikeyi atlattım. Tabi insanların bağrışması olmasaydı. Orada beni parçalamaması elden değildi.”

Nemrut Krater Gölü’nü ziyaret edecek vatandaşlara ve yetkililere de seslenen Tontaş, artık insanlar için tehlike oluşturacak duruma gelen ayının korunmaya alınması çağrısında bulundu.

Tontaş, “Her gün yüzlerce insan ailesiyle birlikte krater gölünü fotoğraflamak ve o doyumsuz manzarayı seyretmek için ziyarette geliyorlar. Doğa yaşamdan kopan bu ayılar ziyaretçilerin verdiği yiyeceklerle karınlarını doyuruyorlar. Ayılar aç kalınca doğrudan insanlara saldırıyor. Oraya gidecek insanlara sesleniyorum, ‘lütfen dikkatli olun. Yabana atılacak bir durum değil, tehlike oluşturan bir durumdur.’ Aynı şekilde buradan yetkililere de seslenmek istiyorum, ‘Bu ayıları bir şekilde koruma altına alın. Çünkü bu ayılar, artık insanlar için tehlike oluşturuyorlar. Çetin kış şartlarını atlayıp, bahar mevsimini görürlerse, bunların tehlikesinden habersiz olan insanlar saldırıya uğrama ihtimali vardır.’ Bunun için bir an önce korumaya alınması gerekiyor. Biz saldırıya uğradık. Çevredekilerin bağrışmalarıyla bu saldırıyı saniyelerle atlattık. Başkası bu kadar şanslı olmayabilir.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler