"Normalleşme süreci yeni bir dalgaya sebep olmasın" çağrısı

"Normalleşme süreci yeni bir dalgaya sebep olmasın" çağrısı

"Yeni normalleşme" sürecini değerlendiren Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, bu süreçte düğün ve taziyeler başta olmak üzere toplu olarak yapılan organizasyonlardan uzak durulması çağrısında bulundu.

Van İl Sağlık Müdürlüğünün, ilçe sağlık müdürlükleri ile rutin olarak gerçekleştirdiği Pandemi Değerlendirme Toplantısı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda kentteki Coronavirus vakalarının seyri ve alınması gereken tedbirler masaya yatırılarak "normalleşme" kararlarında il ve ilçelerdeki risk durumu değerlendirildi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "İlimizde en çok rastlanan Covid-19 vakaları, kurulan taziye ziyaretleri ve buna benzer düğün, nişan gibi toplu olunabilecek yerlerde görülmekte. Buralardan kesinlikle uzak durmalıyız, mutlaka bulunduğumuz ortamlarda maske takmamız gerekiyor." dedi.

Virüsün en büyük bulaşma nedeninin kalabalık ortamlar olduğunu belirten Sünnetçioğlu, virüsten korunmak için önlemlere uyulmasını istedi.

Kurallara uymanın çok önemli olduğu belirten Sünnetçioğlu, "Normalleşme için bütün vatandaşlarımızın mutlaka tedbirlere harfiyen uymalarını özellikle öneriyoruz. Çünkü en ufak bir rehavet bütün kazanımlarımızı alabilir. O nedenle mutlaka maske, sosyal mesafe kuralına uyup kalabalık ortamlardan uzak durmak ve hijyene önem vermeliyiz. Bu konularda kesinlikle taviz vermememiz gerekiyor. En büyük bulaşma nedeni kalabalık ortamlardır." ifadelerini kullandı

Sünnetçioğlu, “Covid-19 ile mücadele toplumsal duyarlılığın artırılması ile mümkün olacağından, Vanlı hemşerilerimizin toplumsal alanlarda Hıfzıssıhha Kurulu Kararları ile belirlenen kurallara titizlikle uyması ve bireysel olarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleriyle başarıya ulaşılacaktır. Kararlara hassasiyetle uyulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.