Normalleşme sürecinde sosyal mesafeye uyuluyor mu?

Normalleşme sürecinde sosyal mesafeye uyuluyor mu?

Coronavirus tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan iş yerlerinin tekrar açılmasıyla normalleşme süreci başladı. Ancak çarşı pazara çıkan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak alışveriş yaptığı görüldü.

İçişleri Bakanlığının Coronavirus önlemleri kapsamında 24 büyükşehirde 48 saatliğine uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından bir süredir kapalı olan berber, kuaför ve AVM’ler gibi birçok iş yeri tekrar açılarak normalleşme sürecine girilmiş oldu.

Rehavete kapılan Elazığlılar,  şehir merkezinde bulunan Gazi Caddesine akın etti. Birçok vatandaşın caddede maskesiz ve eldivensiz bir şekilde gezdiği görüldü.

Normalleşme sürecinde sosyal mesafe kuralının önemli olduğunu ve can kayıplarının azalmasında büyük rol oynadığını vurgulayan Vatandaş Okan Aydemir, kimsenin maskesiz dışarı çıkmamalarını istedi.

Aydemir “Bilindiği üzere iki aydır Coronavirus (Covid-19) denen illet hem ülkemizde hem de dünyaya musallat olmuş durumda. Vatandaşların, Coronavirus’e karşı duyarsız biraz daha duyarlı olsalar çok daha iyi olur. Vatandaşların duyarlı olmasını istiyoruz. Coronavirus, Allah muhafaza etsin direk öldürebiliyor. Duyarlı olmamız gerekiyor, kendilerini düşünmeleri lazım. Kendilerini dahi düşünmüyorlar ise sevdiklerini anne ve babalarını düşünmek evlatlarını düşünmek zorundalar. Hiçbir şey kaybetmezsin duyarlı olmakla. Duyarlı olurlarsa can kazanacaklar. Sosyal mesafe kuralına uyarsak kazanırız Allah'ın izniyle. Hiçbir şey olmayacak. Ama işte şu an caddede mesafe denen bir şey yok herkes kol kola geziyor.” dedi.

Normalleşme süreci için eleştirilerde bulunan vatandaşlardan Hüseyin Can Öztürk ise şunları söyledi:

“Normalleşme süreci ile alınan kararları doğru bulmuyorum. Doğru bulmanın sebebi ise henüz alınan kararlar için erken olması. Şu an 11 Mayıs kuaförler, alışveriş merkezleri ve Kapalı Çarşı bu tür alanlar açıldı. Ve vatandaşlar bu açılan yerlere akın ediyorlar. Bunun için normalleşmenin biraz daha geç olmasını istiyordum. Yani Allah muhafaza ikinci bir dalgalanmaya sebep olabilir. Daha kötü sonuçlar çıkabilir. Tabii bu konuda yetkililerimizin tedbirleri daha iyi alması, dikkat etmesi ve bizi uyarması lazımdır. Ama şu an alınan kararlar önemsenmiyor. Ben şu an örnek veriyorum; 3-4 bin ölü var ülkemizde, ikinci dalgalanmada daha fazla olabilir. Daha kötü bir sonuçla karşılaşabiliriz. Yani evlerimizde kalalım, sokaklara çıkmayalım, böyle yaparsak daha iyi olur aslında. Sosyal mesafeyi ihlal etmeyelim. Bu aşamada vatandaşların ve esnafın sosyal mesafe dikkat etmelidir.”

İLKHA


Normalleşme sürecinde sosyal mesafeye uyuluyor mu?

Normalleşme sürecinde sosyal mesafeye uyuluyor mu?

Normalleşme sürecinde sosyal mesafeye uyuluyor mu?

Normalleşme sürecinde sosyal mesafeye uyuluyor mu?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.