Norveç'ten Rusya’ya Said Nursi ve Nurculuk tepkisi

Norveç'ten Rusya’ya Said Nursi ve Nurculuk tepkisi

Norveç’te faaliyet gösteren İnsan Hakları oluşumu Nur talebelerine yapılan baskıları eleştirdi

Norveç’te faaliyet gösteren Forum 18 İnsan Hakları oluşumu Rusya’nın Said Nursi’nin kitaplarına getirdiği yasağı ve Nur talebelerine yapılan baskıları eleştirdi. 
 
Rusya’nın Risale-i Nurların şiddet içerdiği gerekçesinin “geçersiz” olduğuna dikkat çeken açıklamada “Rusya’da ülke genelinde İslam âlimi Said Nursi’nin okuyucularına karşı yürütülen kampanyada gerekçeler boşlukta kalıyor.  Devlet, sözde ‘aşırılıkçı’ 39 Nur eserlerinin ve Said Nursi’nin eserlerini okuyan ‘Nurculara’ yasaklanması zayıf veya gerekçe göstermeden sunuyor” denildi. 
 
Nur eserleri ve Nurcular hakkında verilen yasaklama kararlarında tutarsız kararların yer aldığına çekilen açıklamada, “Resmi kaynaklarca ulaşılan mahkeme kararlarında iddiaların aksine Nur eserlerinin şiddet içermediği görülmektedir. Nurculara karşı yürütülen kampanya 2005’te başladı. Nurcular gibi bu kampanyalara karşı yürütülen birincil neden Türkiye ve Amerika’dan gelecek maneviyat ve kültür etkisidir. Yetkililer ve yasağı destekleyen diğer odak noktaları ‘aşırılık’ taşımayan bu gerekçeleri zayıf iddialarına dayanarak yasal çerçevede sunmaktadır” ifadeleri yer aldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.