Nükleer Santralde sızıntı

Nükleer Santralde sızıntı

Japonya, faaliyeti durdurulan Fukuşima Nükleer Santrali'nden denize radyoaktif su sızıntısını önlemek için adımlar atıldığını bildirdi.

Hükümet sözcüsü Yoshihide Suga, düzenlediği basın toplantısında, santralin işletmecisi Tokyo Elektrik Enerji (TEPCO) yetkililerinin, 2 yıl önce depremde büyük hasar gören tesisten denize radyoaktif su sızıntısı olduğunu kabul etmesinin ardından, sorunun çözümü için en kısa sürede harekete geçileceğini söyledi.

Suga, ticaret, ekonomi ve sanayi bakanlıklarının radyoaktif su sızıntısınının önlenmesi konusunda derhal bilgilendirilmesi gerektiğini de belirtti.

Japonya'nın kuzeydoğusunda 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami, Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açarak Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine neden olmuştu. Üç reaktörün erimesi radyasyon sızıntısına yol açmış ve bölgede yaşayan 160 bin kişi tahliye edilmişti. Felaketin ardından ülkedeki 50 reaktör geçici olarak kapatılmış, sadece ikisi tekrar açılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.