Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği Açıldı

Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği Açıldı

Konya'nın Karatay ilçesinde yapımı tamamlanan Konya Numune Hastanesi Semt Polikliniği açılışı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

KONYA - Karatay Belediyesi ile Konya Numune Hastanesi arasında gerçekleşen ortak protokol ile hayata geçirilen Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği tören ile hizmete açıldı.

 

Törende ilk olarak Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli söz aldı. Başkan Hançerli Akçeşme Mahallesi Piri Esat Caddesi ile Ufuk Sokağın kesiştiği noktada 1.612 m² arsa üzerine 3.568 m² inşaat alanında 2 katlı olarak yapılan Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniğinin iki milyon yedi yüz otuz beş bin dört yüz on altı TL'ye mal olduğunu söyledi. Projenin temellerinin 23 Nisan 2012 atıldığını hatırlatan Başkan Hançerli, polikliniğin 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirtti. Başkan Hançerli 8 tane sağlık ocağının yapımının tamamlanarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilerek hizmete girdiğini belirterek, Numune Hastanesi Semt Polikliniği'nin sağlık hizmetlerine yapılan en önemli yatırım olduğunu belirtti. Başkan Hançerli Karatay Üniversitesi yanına yapılması planlanan Araştırma ve Yüksek İhtisas Hastanesi'nin Karatay'a sağlık hizmetleri yönünden büyük bir değer katacağını vurguladı.

 

Daha sonra söz alan Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci yapılan en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirtti. Hasan Küçükkendirci, 2004 yılında Konya'da 23 sağlık ocağı olduğunu ve ortalama 50.000 kişiye bir sağlık ocağı düşerken; şu anda Konya il merkezinde seksenin üzerinde sağlık merkezi olduğunu söyledi.

 

Kamu Hastaneleri Birliği Konya Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu ise, büyük emekler ile gerçekleşen Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği projesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday' nın yaptığı dualar eşliğinde Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği hizmete açıldı. (M.Ata Doğu - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.