Nusaybin’de "Dünya Çevre Günü" etkinlikleri yapıldı

Nusaybin’de "Dünya Çevre Günü" etkinlikleri yapıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde "Dünya Çevre Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Nusaybin Belediyesi tarafından "Dünya Çevre Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler Mitanni Kültür Merkezinde yapıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltek, etkinliklerle ilgili yaptığı konuşmada, “Dünyayı saran küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışları, bilinçsizce doğaya attığımız sanayi atıkları, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler ve benzeri faktörler hava, su ve toprak kirliliğine yol açmaktadır. Bu da dünyanın tabi dengesinin bozulmasına sebep olmakta, tüm insanlığın geleceğini doğal hayatı tehdit etmektedir. Hedefimiz, ülkemizi yaşanılabilir çevre anlayışı içerisinde geleceğe taşımaktır. Yaşam kaynaklarımızı korumak için hep birlikte el ele vererek çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir çevre bırakmaya gayret etmeliyiz.” dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından atık pil ve geri dönüşümün anlatıldığı tiyatro ve koro sahnelendi. İlçede atık pil ve geri dönüşüme destek veren okullara Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltek tarafından belge verildi.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri, katılımcılara fidan dağıtılmasıyla sona erdi. (Cihat Şayık-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.