O’nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışırsak huzur bulabiliriz

O’nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışırsak huzur bulabiliriz

“Peygamber Efendimiz ve Ailesi” konferansında konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “O’nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışırsak huzur bulabiliriz.” dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak, Bingöl-Genç İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Mevlid-i Nebi” programında “Peygamber Efendimiz ve Ailesi” konferansı verdi.

Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Genç Kaymakamı Arif Gül, Genç Belediye Başkanı M. Zeki Dirik, Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, ilçedeki kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“O’nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışırsak huzur bulabiliriz” dedi.

Genç İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Mevlid-i Nebi" programına konuşmacı olarak katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Müslümanların Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in yaşadığı gibi yaşamaya çalışması gerektiğinin altını çizerek, “O’nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışırsak huzur bulabiliriz.” dedi.

“Peygamber Efendimizin hayatının iyi öğrenilmesi ve iyi bilinmesi gerekir”

Peygamber Efendimizin hayatının iyi öğrenilmesi ve iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çapak, “Peygamber Efendimizi ne kadar örnek alıyor ve bu örneği hayatımızda ne kadar yaşıyoruz? Bunun muhasebesini iyi yapmamız gerekiyor. Okuduğumuz Kur'an-ı Kerim’in ne kadarını anlıyoruz? Kıldığımız namazı huşu içerisinde kılıyor muyuz? Eğer kılınan namaz insanı kötülükten alıkoymuyorsa o insanın kendini sorgulaması gerekiyor. Peygamber Efendimizin hayatını baştan sonra defalarca okumalıyız. Okuduğumuz Kur'an-ı Kerim’in manasını bilmeliyiz. O’nu anlamalıyız. O’na göre yaşamalıyız. İnsanların söyledikleri ile yaptıklarının tutarlı olması lazım. Her zaman doğru insan olmalı.” diye konuştu.

“Peygamber Efendimizin ailesi ile birlikte örnek bir insandı”

Peygamber Efendimizin ailesi ile birlikte örnek bir insan olduğunu belirten Prof. Dr. Çapak, “Hazreti Peygamber’i örnek alırken, ailesiyle birlikte örnek almalıyız. Ailesiyle olan yaşantısını örnek almalıyız. Peygamber Efendimiz, merhametli, şefkatli, ailesine ve çevresine her zaman hoş görülü biriydi. Asla yalan konuşmazdı. Onun için hayatını baştan sona defalarca okuyup O’nun yaşadığı gibi yaşamalıyız. Yaşadığımız her anın, attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün hesabı sorulacak bizden. Her birimizin yaşadığı her an çok kıymetlidir. Zamanın kıymetini bilmeliyiz. Çocukluğumuzun, gençliğimizin ve yaşlılığımızın her anının kıymetini iyi bilmeli ve ona göre yaşamalıyız. Hayat için ikinci bir şansımız yok. Cenabı Allah’a güzel kulluk yapmalıyız. İnsanın bu dünyada götürebileceği hiçbir şey yok. Tek götürülecek şey burada yaşadıklarımızdır. Allah’ın emrettiği gibi yaşarsak güzel amellerimizle gideriz. Tersi şekilde yaşarsak, yaşadığımız kötülüklerimizi götürürüz. Allah, neden düşünmüyorsunuz, neden akıl etmiyorsunuz buyurarak, bizleri düşünceye ve tefekküre davet ediyor. Hiç birimiz başıboş yaratılmadık. Neden yaratıldığımızı iyi bilmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca programda İl Müftüsü Muharrem Genç ve İlçe Müftüsü Mahmut Kaya da birer konuşma yaparak, Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’hayatından kesitler sundular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler