Öcalan hükümlü KCK'lıları İmralı'ya istiyor

Öcalan hükümlü KCK'lıları İmralı'ya istiyor

Abdulah Öcalan, İmralı'daki beş hükümlünün gönderilerek KCK ve PKK üyeliğinden hüküm giymiş sekiz kişinin getilmesini istiyor

Abdullah  Öcalan, "Çözüm Süreci" kapsamında, diğer cezaevlerinde hükümlü olarak bulunan üst düzey 8 PKK ve KCK mensubunun İmralı'ya nakledilmesini istedi.

Hürriyet'in BDP kulislerine dayandırdığı haberine göre Öcalan'ın bu talebinin gerekçesi; "Çözüm Süreci'nde daha nitelikli tartışmalar yapabilmek, görüş alış verişinde bulunabilmek."

Öcalan'ın, 2009'da yanına gelen 5 hükümlünün İmralı'dan gönderilmesini istediğini, bizzat Başbakan Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Öcalan, bu 5 hükümlünün yerine, diğer cezaevlerinde kalan 8 hükümlünün İmralı'ya getirilmesi isteğini MİT aracılığıyla hükümete iletti. Hükümet de Öcalan'a "İstek uygulanabilir" mesajı yolladı. Hükümetin, demokratikleşme paketine Öcalan ve PKK'dan gelecek tepkilere göre, bu 8 kişiyi İmralı'ya göndermeye hazırlandığı iddia ediliyor.

Öcalan'ın hükümetten ikinci isteği ise BDP aracılığıyla sürdürülen "İmralı-Kandil" diyaloğunun aydın, sanatçı ve siyasi aktörlerden oluşan özel bir heyete devredilmesi. BDP kaynakları, "Bu istek de hükümet tarafından kabul edilmişti. Ancak hâlâ uygulamaya konulmadı, bekliyoruz. Hükümetin önümüzdeki günlerde açıklamasını beklediğimiz demokratikleşme paketinin içeriği, tüm süreç gibi bu isteklerin yerine gelip gelmeyeceğini de belirleyecek" dedi.

Öcalan'ın hükümetten istekleri arasında, odasının değiştirilmesi de bulunuyor. Bu istekte öne çıkan ayrıntı ise yatakhane olarak kullanılan odaya ek olarak, buraya açılan özel bir çalışma odasının olması. Öcalan'ın bu isteği doğrultusunda İmralı'da özel düzenleme yapıldı. Oda, kısa sürede Öcalan'ın kullanımına açılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.