Öcalan için kendini yaktı!

Öcalan için kendini yaktı!

Öcalan'ın hapiste tutulmasını protesto eden Mahsun Özen, kendini yaktı!

İzmir’de yaşayan Mahsun Özen (22), Abdullah Öcalan’ın İmralı Adası’nda hapiste tutulmasını protesto etmek için kendini yaktı. 

Özgür Gündem'de yer alan habere göre, Özen, 28 Aralık’ı 29 Aralık’a bağlayan gece, Bayraklı İlçesinde bulunan Barış Anıtı yakınlarındaki ormanlık alanda bedenini ateşe verdi. 30 Aralık günü yanmış halde bulunan Mahsun Özen’in cenazesi, İzmir Adli Tıp morguna götürüldü. 15 Ağustos 1992 yılında Mêrdîn’in Savur ilçesine bağlı Dengiza (Serenli) köyünde dünyaya gelen Özen, henüz 7 yaşındayken ailesi ile birlikte İzmir’e göç etmişti. 2011 yılında PKK üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Özen, 2 yıl boyunca Kırıklar F-Tipi kapalı cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra 2012’de tahliye edilmişti.

Daha önce Öcalan, "Peygamberler için bile kimse kendini yakmadı. İnsanlar benim için kendini yakıyor" diyerek adeta bir övünme vesilesi yapmıştı. Kürd gençlerinin hiç bir din ve ideolojide yeri olmayan böyle akıl ve mantıktan yoksun eylemlere girişmesi, İslam'dan uzak olan bir yaşantı ve bilgisizlik ile ideolojik beyin yıkama sonucu kişilerin ilahlaştırılmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.