Öcalan`ın Çağrısı İslami Cemaatlere Zeytin Dalı Değil

Öcalan`ın Çağrısı İslami Cemaatlere Zeytin Dalı Değil

Öcalan`ın İslam kongresi vurgusunun bölgedeki cemaatlere uzatılan bir zeytin dalı anlamına gelmediğini söyleyen BDP`li vekil Sabahat Tuncel; "Bizim öngördüğümüz toplumsal yapı ile onların öngördüğü toplumsal yapı arasında çok fark var" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi üyesi İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Abdullah Öcalan`ın Diyarbakır`da bir `demokratik İslam kongresi` toplanması çağrısının, Suriye`deki gelişmelerle bağlantılı olduğunu söylüyor.

Tuncel, bu çağrının, bölgedeki cemaatlere uzatılan bir zeytin dalı anlamına gelmediğini belirtiyor.

İslam kongresi çağrısı zeytin dalı değil

Öcalan`ın son görüşmede ilettiği mesajda en çok dikkat çeken noktalardan biri de `demokratik İslam kongresi` önerisiydi.

Tuncel, Abdullah Öcalan`ın İslam vurgusunun özellikle Suriye`de yaşananlarla ilgili olduğunu vurguluyor. Ona göre bu öneri, El Nusra Cephesi ve El Kaide bağlantılı grupların bölgedeki faaliyetlerine bir itiraz niteliğinde.

BDP`li Tuncel, Öcalan`ın çağrısının bölgedeki cemaatlere zeytin dalı uzatmak gibi görülüp görülemeyeceği sorusuna ise "Hayır" diye karşılık veriyor: "Fethullah Gülen cemaati ya da başka cemaatler, ki bölgede bir sürü cemaat var, başka bir yaşam tarzını bize dayatıyor. Onların öngürdüğü toplumsal yapıyla, bizim öngürdüğümüz toplumsal yapı arasında çok fark var."

Kaynak: BBC Türkçe

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.