Öcalan`ın Yanına 8 Mahkum Daha Gönderiliyor

Öcalan`ın Yanına 8 Mahkum Daha Gönderiliyor

Öcalan`la birlikte toplam 6 mahkumun bulunduğu İmralı Cezaevi`ne 4`ü kadın 8 hükümlü daha gönderileceği iddia edildi.

Adalet Bakanlığı, yeni mahkumların gönderilmesi talebini kabul ettiği iddia edilirken, ancak henüz gidecek isimler netleşmedi. Hükümlülerin isimleri belirlendikten sonra Adalet Bakanlığı`na iletilecek. Gönderilecek kişilerin daha önce gönderilen 5 kişi gibi çeşitli örgütlere üye olmak suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılanlar arasından seçileceği öğrenildi.

KOĞUŞLARI AYRI OLACAK

Habertürk``ün haberine göre, isimler belirlendikten sonra hükümlüler bulundukları cezaevlerinden alınarak, sıkı güvenlik önlemleri altında İmralı Cezaevi`ne sevk edilecek. Cezaevinin yeni mahkumlarıyla, Öcalan`ın hücresi ayrı olacak ancak Öcalan, bu mahkumlarla havalandırma saatleri ve hobi odasında sohbet etme fırsatı bulacak.

5 MAHKUM GÖNDERİLMİŞTİ

Öcalan`a tecrit uygulandığı iddialarının gündeme geldiği 2009`da 5 mahkum İmralı`ya gönderilmişti. Öcalan`ın yanına; PKK`dan hükümlü Bayram Kaymaz, Cumali Karsu, Şeyhmuz Poyraz, Hasbi Aydemir ve TİKKO davasından hükümlü Hakkı Alkan gitmişti. Bu 5 hükümlü, İmralı Adası`nda yeni yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi`nin ilk mahkumları olmuştu. Abdullah Öcalan`ın, havalandırma saatlerinde görüştüğü bu mahkumlarla çok fazla anlaşamadığı belirtilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.