Odatv'nin iflah olmaz başörtüsü ve İslam düşmanlığı!

Odatv'nin iflah olmaz başörtüsü ve İslam düşmanlığı!

Karanlık oda Hükümetin yapacağı yeni reformlardan yola çıkarak başörtüsünün kamuda serbest bırakılacağını iddia ederek, yine İslami yaşama yönelik hazımsızlığını ortaya koydu.

Faşist bir zihniyete sahip olduğu bilinen Odatv isimli karanlık oda, her fırsatta İslam'a olan düşmanlığını ortaya koyuyor. En son hükümetin çözüm süreciyle ilgili yapacağı reformların içerisine kamuda başörtüsü yasağını kaldıracağını iddia edip gündeme taşıması bunun en bariz göstergesi!

Özellikle İslami özgürlükler ve Kürd hakları alanında, yetersizde olsa bazı düzenlemelerin yapılmak istenmesine şidetle karşı çıkan bu faşist ve ırkçı Maocu Kemalist karanlık yapı, sürekli yaygara çıkararak bunun önünü almaya çalışmaktadır. İşin en ilginç yanı Doğu Perinçek'in yetiştirmesi tiplerin oluşturduğu bu tür karanlık oluşumların, daha önce Öcalan'la sarmaş dolaş olmaları ve işbirliği yapmalarıdır.

Konuyla ilgili karanlık yapının haberi...

Niye mu bu başlığı attık:

PKK, BDP günlerdir "biz adımı attık, hükümet adım atmıyor" diyorlardı.

Öyle ya, PKK gazeteciler eşliğinde sınır ötesine çekilmişti,

Sıra hükümetteydi.

Ve onlar da adım attı.

Fakat yine bir kurnazlıkla,hep yaptıkları gibi araya "bir şeyler" sıkıştırarak.

Bu kez "araya" sıkıştırılacaklar arasında, kamuda başörtüsü serbestisi olacak.

Niye olduğu belli, kamuoyunu bununla oyamak için.

Akşam gazetesinden Hakkı Kurban'ın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın “Hayal gibi paket” diyerek tanımladığı reformlar üzerinde son rötuşlar yapılıyor. 

Şifresi ‘Demokrasi’ olarak vurgulanan paket, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bülent Arınç ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin koordinasyonunda hazırlanıyor. Pakette, anayasa değişikliği, yasa değişikliği ve idari tasarrufla atılabilecek adımlar yer aldığı belirtiliyor. Hükümet, daha önce yasası çıkan ancak uygulamada sıkıntı yaşanan noktalarda genelgeler ve talimatlarla süreci hızlandıracak. Meclis kararı gereken düzenlemelerin ise birkaç gün içinde Meclis’e sunulması ve kamuoyuna açıklanması hedefleniyor. Paketin Meclis’teki görüşmeleri ise milletvekilleri bu hafta sonundan itibaren yaz dönemine gireceğinden dolayı, yeni yasama yılı başladıktan sonra gerçekleşecek.

PAKETTE NELER VAR

Kamuda ana dil

Paketle, anadilde kamu hizmetine erişim imkânının sağlanması planlanıyor. Böylece kamu kurumları, toplumsal talebin yoğun olduğu yerlerde kullanılan anadillerde ‘tercümanlık’ hizmeti sunabilecek. İnternet sitelerinde anadiller seçenek olarak yer alabilecek. Uçaklarda Kürtçe başta olmak üzere çeşitli dillerde anonsların önü açılmış olacak. ‘Sosyal devlet’ ilkesi çerçevesinde yasal değişiklikle atılacak. 

Cemevlerine statü

Başta Aleviler olmak üzere, çeşitli din ve mezheplere mensup insanların beklentilerine ilişkin değerlendirme yapılıyor. Bu çerçevede cemevlerinin statüsüyle ilgili düzenleme gündemde. ‘İbadethane’ statüsü tanınmamasına karşın, cemevlerinin elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ‘kamu yararına dernek’ kurulması planlanıyor. Hükümet, Nevşehir Üniversitesi’nin adının ‘Hacı Bektaş Veli’, Tunceli Üniversitesi’nin de ‘Pir Sultan Abdal Üniversitesi’ olarak değiştirilmesini gündemine almıştı.

'Eve dönüş'te değişim

Ana konulardan biri de ‘çözüm sürecini’ hızlandıracak adımlar. 4. Yargı Paketi çıkarılmasına karşın, uygulamada yaşanan sorunların genelgeler ve idari kararlarla aşılması planlanıyor. KCK operasyonları çerçevesinde tutuklanan ‘örgüt sempatizanları’ başta olmak üzere çok sayıda kişinin ‘tutuksuz yargılanması’nı beraberinde getirecek adımlar yolda. “Şiddet eylemine karışmamış ve şiddeti teşvik etmemiş olmak” kriteri dikkate alınarak, TCK ve TMK’da rötuş öngörülüyor. Eve dönüşü de kolaylaştıracak adım çerçevesinde “suça karışmamış olma” yerine “Haklarında herhangi bir soruşturma ve kovuşturma bulunmayanlar” kriteri üzerinde duruluyor. 

Diğer maddeler

- Yer isimlerinin değiştirilmesi konusundaki taleplerde yetki İçişleri Bakanlığı’nın... Bölgesel ve yerel hassasiyetler gözetilerek bu konudaki talepler dikkate alınacak.

- Parti kapatmalarına son verilmesine ilişkin düzenleme 2010’daki anayasa değişikliği görüşmelerinde onay alamamıştı. Bu hususun da pakette yer alması bekleniyor.

- Kamu hizmetlerinde başörtüsü yasağının kaldırılması atılacak adımlardan biri.

- Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Komisyonu’nun kurulması hedefleniyor.

- Askeri yargının kaldırılarak yargı birliğinin sağlanması öngörülüyor.

- Her türlü dini, etnik ayrımcılığa son verilmesine ilişkin hükümlerin de pakette yer alması bekleniyor.

- Siyasete katılmanın önündeki yasaklar en aza indirilecek. Yargı, güvenlik ve hükümlüler dışında herkesin partilere üye ve yönetici olabilmelerinin önünü açacak hükümler yasalarda yer alacak.

- YSK’nın yapısında değişiklik de düşünülüyor. Pakette konulup konulmayacağı henüz netleşmeyen düzenlemeye göre YSK üyeliklerine Meclis’te temsil edilen parti temsilciliklerinden de atama yapılacak.

Odatv.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler