Oğlunu müdür yardımcısı olarak atayan CHP'li Başkan özür diledi

Oğlunu müdür yardımcısı olarak atayan CHP'li Başkan özür diledi

"Güvenebileceğim kimse yoktu" diye oğlunu belediyenin şirketine genel müdür yardımcısı olarak atayan İzmir'in Torbalı ilçe Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur, tepkiler üzerine "herkesten özür dilerim" diyerek oğlunun işine son verdiğini açıkladı.

Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur, oğlu Efe Uygur'u belediye şirketi olan Torbalı Personel Özel Güvenlik Gıda İnşaat Temizlik Şirketi'nin (TORBEL) Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirdi.

TORBEL'in sıradan bir şirket olmadığını belirten Uygur, "Tüm sistem TORBEL üzerinden yürüyor. Geldiğimizde buranın bilerek ve isteyerek batırılmış olduğunu gördük. Ne yazık ki iki dönem belediye başkanlığı yapmış olmama rağmen yeni dönemde bir dönem aradan sonra enkaz devraldım." açıklamasında bulunarak "Güvenebileceğim kimse yoktu" diyerek oğlunun bu göreve getirildiğini söyledi.

Efe Uygur'un 7 bin lira maaş alacağı iddia edilirken, söz konusu atama büyük tepki topladı.

Gelen tepkiler üzerine CHP'li Başkan, oğlunun işine son verdiğini açıkladı.

Olayı "yanlış anlaşılma" şeklinde tabir eden ve herkesten özür dileyen Uygur, şu ifadelere yer verdi:

"Yaşanan süreç ve yürütülen linç kampanyasıyla ilgili bize inanan, bize güvenen insanları daha çok zor durumda bırakmamak adına oğlum Efe Uygur'un görevine son veriyorum. Bizim hiçbir zaman para ve makam hırsımız olmadı, olmaz da. Bunu da en iyi Torbalı halkı bilir. Kamuoyunda oluşan hassasiyet üzerine, henüz bir aylık maaş bile almamış olan oğlumun belediye şirketindeki işi, an itibariyle sona ermiştir. Oğlum Efe Uygur ben mazbatayı ilk aldığım günden beridir hiçbir menfaat gözetmeden, benim başarılı olmam için çaba sarf etmektedir. Yaşanılan bu yanlış anlaşılmadan dolayı başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve partimizin farklı kademelerinde görev alan kişileri basın yoluyla linç etme girişiminde bulundular. Öncelikle yaşanan olayla ilgili herkesten özür dilerim. Benim ve yönettiğimiz belediye üzerinden zor durumda bıraktığım, kişilerin daha fazla linç edilmesine müsaade edemeyeceğim. Eğer ortadaki yanlış, oğlumun ücretli görev almasıysa görevine bugün itibari ile son veriyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.