Öğrenci servisçileri borçların ertelenmesini talep etti

Öğrenci servisçileri borçların ertelenmesini talep etti

Mardin Öğrenci ve Personel Servisçiler Derneği Başkanı Abdülaziz Başçı, Corona virüsü nedeniyle iş yapamadıklarını, bu yüzden kredilerin ve SGK prim borçlarının ertelenmesini istedi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde yayılarak dünyayı etkisi altına alan Corona virüsünün Türkiye’de de görülmesinin ardından ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Mardin Öğrenci ve Personel Servisçiler Derneği Başkanı Abdülaziz Başçı, son dönemde yaşanan olaylardan dolayı öğrenci ve turizm servisi yapan esnafın zor günler geçirdiğini söyledi.

Barış Pınarı Harekatı’nda Suriye’den yapılan saldırıların ardından okulların tatil edilmesi ve turizmin etkilenmesinden dolayı çektikleri sıkıntıları tam atlatacakken yeni bir sorunla karşılaştıklarını kaydeden Başçı, şunları söyledi:

“Tam toparladık derken Corona virüsü hastalığı dünya geneli yayılmaya başladı ve yine servisçi esnafının okulların tatil edilmesi sebebiyle bütün esnafımız mağduriyet yaşadı. SGK BAĞ-KUR, bandrol, vergi, kredilerimiz derken toparlayamaz halle geldik. Değerli devlet büyüklerimizden biz taşımacı esnafına sahip çıkılmasını ve azda olsa kredilerin vergilerin ve SGK prim borçlarının esnafımızın rahat nefes alması için Temmuz ayına kadar ertelenmesini talep ediyoruz.”

İLKHA


Öğrenci servisçileri borçların ertelenmesini talep etti

Öğrenci servisçileri borçların ertelenmesini talep etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.