​Öğrenciler ara tatilde tarihi mekânlar ve camileri gezdi

​Öğrenciler ara tatilde tarihi mekânlar ve camileri gezdi

​Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan ara tatilde Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlik planlaması kapsamında öğrenciler hem geziyor hem de tarihi bilinci öğreniyor.

Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan 5 günlük ara tatil başlarken, düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerle birlikte öğrenciler, yaşadıkları şehirdeki tarihi yapıları ve özelliklerini tanıyor. Etkinliklere katılım sağlayan öğrenciler Ulu Camii ve diğer tarihi yapıları gezdi.

Hem ara tatili daha iyi değerlendirme hem de öğrencilerin tarihi mekânları öğrenme açısından verimli bir gezi olduğunu belirten Fevzi Çakmak Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Memduh Toklu, "Öğrencilerimiz görmedikleri tarihi mekânları görme imkânı bularak yaşadıkları şehir hakkında bilgi sahibi oldu." dedi.

Uyuşturucu ve sigara kullanımının küçük yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Toklu, amaçlarının ara tatilde öğrencilere manevi bilinci aşılamak,  kötü alışkanlıklardan çocukları uzaklaştırmak ve camiyi sevdirmek olduğunu söyledi.  

MEB’nın verdiği ara tatil de öğrencilerimiz de tarihi bilinci uyandırmak ve Kuran-ı Kerim’de Salatul Vusta olarak geçen ikindi namazını eda etmeye geldiklerini ifade eden Toklu, “Bu şekilde ara tatili değerlendirmek için Ulu camiyi ziyarete geldik. Camiler biz Müslümanların toplanma yeridir. Bu zaman da cami dendiği zaman yaşlıların ibadetlerini yapmak için geldiği bir yer olarak algılanıyor. Camilere gitmemiz ve çocuklarımıza da camiyi sevdirmemiz lazım.” şeklinde konuştu

Ara tatilin dolu dolu geçmesini sağladıklarını ifade eden Toklu, "Bu imkânı bize verdiği için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk beye, Siirt Milli Eğitim Müdürü Deniz edip beye ve Fevzi Çakmak ortaokulu Müdürü Murat Kalkan beye teşekkür ediyoruz." dedi.

Fevzi Çakmak 6’ncı sınıf öğrencisi Mert Kuzu, “Bugün hocamız bizi Ulu Camiye getirdi. Burası çok güzeldi ve ben ulu camiyi çok sevdim. Hocamız bize bu caminin 1129 tarihinde yapılan çok eski bir yapı olduğunu ve minaresinde de 4 halifenin isminin yazdığını anlattı. Hocama teşekkür ediyorum.” dedi

Öğretmeni ile Ulu Camiye gelip namaz kıldıktan sonra Kur’an-ı Kerim dinlediklerini belirten Harun Eren, hocalarını kendilerine caminin özelliklerini anlattığını ve günlerinin çok güzel geçtiğini belirtti.

Muhammed Ömer Akbey, "Hocamız ara tatilde bizi Ulu Camiye getirdi. Bize caminin önemini ve özelliklerini eski yıllarda Selçuklu hükümdarı Şeyh İshak tarafında yapıldığını anlattı. Cami minaresinin üstünde 4 halifenin isminin yazıldığını, eskiden Siirt’teki bütün insanların buraya gelip cuma namazını kılındığını anlattı. Memduh hocama bizi buraya getirdiğinden dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.