Öğrenciler eğitim ihtiyaçları için kütüphaneye akın ediyor

Öğrenciler eğitim ihtiyaçları için kütüphaneye akın ediyor

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus nedeniyle aylardır yüz yüze eğitim verilmezken derslerinden geri kalmak istemeyen ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler ise kütüphanelerde eğitim ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

Derslerine hazırlanan ve dershaneye gitme durumu olmayan, evde çalışma ortamı bulamayan öğrenciler kütüphanelere akın ediyor. Kütüphanede yer bulmak için sabahın erken saatlerinde Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki İl Halk Kütüphanesine giden öğrenciler uzun kuyruk oluşturuyor.

Hafta içi her gün dakikalarca kütüphaneye girip ders çalışmak için bekleyen öğrenciler, verimli çalışmak için en uygun yerin kütüphaneler olduğunu belirttiler.

Oluşan yoğunluk nedeniyle kütüphanede yer bulmakta zorlandıklarını ifade eden öğrenciler, kütüphanede bilgisayar, internet, kaynak ve yardımcı kitaplardan yararlanarak üniversiteye hazırlandıklarını söylediler.

Öğrenciler eğitim ihtiyaçları için kütüphaneye akın ediyor
“Kütüphane sessiz ve sakin olduğu için geliyorum”

Kütüphanede yer bulmak için sabahın erken saatinde gelip çantasını sıraya koyduğunu belirten öğrenci Eren Özerdem, “Buraya sabah saat 07.30’da geldim ve çantamı sıraya koydum. Erken gelmezsek sıra bize gelmiyor. Evde çalışamadığım için kütüphaneye geliyorum. Lise öğrencisiyim. Eşit ağırlıkçı olduğum için TYT’yi bitirmeye çalışıyorum. TYT bitince AYT’ye geçmeyi planlıyorum. Evde çocuklar olduğu için ve televizyon sesi ve kalabalık olduğundan kendimi derse veremiyorum. Burası daha sakin, sesiz ve çalışma ortamı daha iyi olduğu için geliyorum.” dedi.

Öğrenciler eğitim ihtiyaçları için kütüphaneye akın ediyor
“Dershaneye gitme imkânım olmadığından kütüphaneye geliyorum”

Liseyi yeni bitirdiğini ve üniversiteye hazırlık sınavı için kütüphaneye gelip ders çalıştığını söyleyen Faruk Taş, “Liseyi yeni bitirdim, dershaneye gitme imkânım olmadığından ders çalışmak için kütüphaneye geliyor ve çantamı sıraya koyuyorum. Sabah saat 07.00’de buraya geldim. Evde çalışma ortamı olmadığı için sabahın erken saatlerinde buraya geliyorum. Buraya da erken gelemezsek yer bulamıyoruz. Sosyal mesafeden dolayı salonlar erken doluyor. Bu yüzden yer kapmak için erken gelmek zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler eğitim ihtiyaçları için kütüphaneye akın ediyor
“Evde ders çalışamıyorum”

Ev ortamında ders çalışamadığından kütüphaneye geldiğini ifade eden bir diğer öğrenci Arif Aris ise şunları söyledi: “Lise iki öğrencisiyim. Kardeşlerimden dolayı evde ders çalışamadığımdan buraya geliyorum. Kütüphaneye saat 07.40’da gelip çantamı sıraya koydum. Burası rahat, sakin ve sesiz olduğu için geliyorum. Saat 08.00’de kütüphane kapısı açılıyor. Kapı açılınca içerde ders çalışacağım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler