Öğrenciler en kötü anda bile motivasyonlarını kaybetmesinler

Öğrenciler en kötü anda bile motivasyonlarını kaybetmesinler

Diyarbakır'da katıldığı bir seminerde konuşan Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu, öğrencilerin karşılaştıkları en kötü durumlarda bile kendilerini ayakta tutacak kadar ruhsal ve psikolojik motivasyonlarının olması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır'da, Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu tarafından lise öğrencilerine yönelik olarak, "Öğrenme Motivasyonu ve Sınav Başarısı İçin Doğru Çalışma Yöntemleri" konulu bir seminer düzenlendi.

Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi'nde gerçekleşen seminerde, Okul Müdürü Mahmut Ercip, bu tür seminerlerin okuldaki öğrenciler için çok önemli olduğunu ve sınava hazırlanan öğrencilerin çalışma motivasyonlarını artıracağını belirtti.

Seminerde konuşan Eğitimci-Yazar Süleyman Bedelioğlu, öğrencilerin sınav sürecinde yaşadıkları stres ile baş edebilmesi, ailelerin bu süreçte öğrencilerin yanında olmaları, öğrencilerin beslenmelerine dikkat etmeleri ve uyku düzenlerine dikkat etmeleri gerektiği gibi önemli hususlar üzerinde durdu.

"Öğrenciler en kötü sınav sonucunda bile psikolojik olarak diri olmalı"

Yaptıkları seminerlerin genel hedeflerine değinen Beledioğlu, "Yaptığımız seminerler; aslında çocukların çalışırken sınav koşullarına ne kadar dikkat etmeleri, en kötü sınav sonucunda bile kendilerini ayakta tutacak kadar psikolojik olarak diri olmaları, anne-babalarının yöntemleri ile barışık olmaları gerektiğini ve stres yönetimini akılda tutmayı ve bunun neden böyle olduğunu bilimsel verilere dayandırarak anlatmaktır." şeklinde konuştu.

Beledioğlu, "Seminer boyunca şunu ifade ettik. Çocukların yaptığı her çalışma sınavda serbest olmalı. Yani sınavda yasak olan hiçbir şeyi yapmamalılar. Sadece dinlemekle yetinmemeliler. Aynı zamanda okuma yapmalılar. Başkasına da anlatma yolunu seçmeliler. Gerekirse birlikte çalışmalılar. Genel olarak bunlara dikkat etmeleri gerekiyor." diye ifade etti.

"Ailelerde genel olarak kıyaslama var"

Öğrencilerin çalışma sürecinde ailelerin genel tutumuna değinen Beledioğlu, "Ailelerde genel olarak kıyaslama var maalesef. Ve bu ne yazık ki çok ilkel bir olaydır. Ailelerin en çok bu duruma dikkat etmeleri gerekiyor. Anne-babalar, çocukları üzerinde elbette ki yönetici, yönlendirici ve belli bir mesafede durucu olmalıdır ama bunu yaparken çocuklarına yardımcı olacak şekilde olmasına dikkat etmeliler. Ayrıca çocuklarını geleceğe hazırlamalılar." şeklinde konuştu.

"Çocuklar bol bol kitap okumalılar"

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususları belirten Bedelioğlu, "Çocukların bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Tabi çalışmalarını aksatmayacak şekilde. Uyku düzenlerine çok dikkat etsinler. Her gün 11.30 da uyuyup sabah 6.30 da uyanırlarsa 7 saat uyumuş oluyorlar ki bu muhteşem bir şey. Beslenmelerine dikkat etsinler. Sağlıklı bir beyin için beslemenin çok önemli olduğu bilinmektedir. Öğretmenlerini çok iyi dinlesinler. Ve son olarak bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.