Öğrenciler TÜBİTAK fuarında hünerlerini sergilediler

Öğrenciler TÜBİTAK fuarında hünerlerini sergilediler

​Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde ortaokul öğrencileri "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında" hünerlerini sergilediler.

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde Şair Nabi Anadolu Lisesi ve Bedrettin Kem İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında" hünerlerini sergilediler. 

Fuara; Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, ilçe protokolü, öğrenciler ve okul müdürleri katıldı.

Fuarda açılış konuşmasını yapan Şair Nabi Anadolu Lisesi okul Müdürü Halef Bulut, bilim fuarlarının genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını söyledi.

Bulut, "Bu tür etkinlikler hayal gücüyle yaratıcılığının birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Fuarımızda fizik, coğrafya, biyoloji, matematik ve kimya alanında öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilir. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler. Yeryüzündeki hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka bir öncesi bulunmaktadır." dedi.

Konuşmanın ardından ilçe protokolü, öğrencilerin hazırlamış olduğu projeleri gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.