Öğrenciler Van Gölü'nü gezdi

Öğrenciler Van Gölü'nü gezdi

"Öğrenciler Van Gölü ile Buluşuyor" projesi kapsamında Bahçesaray ilçesinden gelen 145 öğrenci, Van Gölü'nde mavi tura çıkarak, Akdamar Adası'nı gezdi.

Van Büyükşehir Belediyesi, yaz tatiliyle birlikte öğrencilere yönelik sosyal aktivitelerini arttırdı. Bu kapsamda 8 kategoride ücretsiz kurs başlatan belediye, kırsaldaki öğrencileri de Van Gölü'yle buluşturmaya devam ediyor.

Sabah saatlerinde ilçeden gelen öğrenciler, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına ait araçlarla Edremit ilçesinde bulunan marinaya getirildi. Burada deniz otobüslerine binen öğrenciler, bir saatlik tekne yolculuğunun ardından tarihi Akdamar Adası'na gittiler. Adaya giden öğrenciler, burada tarihi kiliseyi gezerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerin sevincine ortak olan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, çocukların mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Belediye olarak, yaz tatili boyunca öğrencilere yönelik çok sayıda sosyal faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Tamer, "Okulların kapanması ile birlikte özellikle kırsal ilçelerimizde bulunan öğrencilerimizi Van Gölü ile buluşturuyoruz. Burada hem göl üzerinden turlar düzenliyor hem de öğrencilerimizi tarihi Akdamar Adası'na götürüyoruz. Bu kapsamda Bahçesaray kaymakamımızın talepleri üzerine ilçedeki farklı okullarda okuyan 140 öğrencimizi gezdirdik. İlçelerimizden gelen çocuklarımızın birçoğu ilk defa Van Gölü ile buluşuyor ve hayatlarında ilk kez teknelere biniyorlar. Çocuklarımızın gözlerindeki heyecan ve sevinç bizleri de mutlu ediyor. Çocuklarımıza bu sevinci yaşatan sayın valimize ve belediyemize teşekkür ediyoruz." dedi.

Proje kapsamında şu ana kadar bin 645 öğrenci Van Gölü'nde mavi tur fırsatı buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler