Öğrencilerden Filistinlilere destek amaçlı kermes

Öğrencilerden Filistinlilere destek amaçlı kermes

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki bir okulda Filistinlilere destek amaçlı kermes düzenlendi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Selahaddin Eyyubi Ortaokulu öğrencileri, gelirini Filistinlilere bağışlamak amacıyla bir kermes gerçekleştirdiler.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan okul müdürü Mehmet Karakaya, kermes düzenlemenin öğrencilerin kendi fikirleri olduğunu söyledi.

Karakaya, "İsmimizden de anlaşılacağı üzere, Kudüs fatihi Selahaddin-i Eyyubi komutanımızın ismini yaşatıyoruz. Bu sebeple bizler de öğrencilerimize Selahaddin-i Eyyubi’nin kim olduğunu anlattık. Biliyorsunuz ki bazı şer odaklarının almış olduğu bir karar vardı. Bu karara tepki olarak bizler de derslerimizde kazanımlarımızın dışında yani MEB müfredatının dışında çocuklarımıza zaman buldukça Kudüs'ü anlattık. Bir haftadır buna devam ediyoruz. Evlatlarımıza Selahaddin-i Eyyubi'nin kim olduğundan, Kürt olduğundan, Selahaddin'in kendilerinden biri olduğundan, Peygamber Efendimizin Mescid-i Aksa'dan miraca yükseldiğinden, Kudüs'ün Müslüman camia açısından öneminden ve üç din açısından da öneminden bahsediyoruz. Evlatlarımız, Kudüs'ün gerçekten bizim için kırmızı çizgi olduğunu, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların kesinlikle değiştirilemez mabedi olduğunu anladılar." dedi.

"Resmi kanallar vasıtasıyla gelirleri Kudüs'e göndereceğiz"

Hem maddi hem manevi olarak Filistinlilerin yanında olacaklarını sözlerine ekleyen Karakaya, şunları söyledi: "Bu sebepledir ki evlatlarımız bunun yanında kalmak istemediler, bize projelerle geldiler. 'Hocam, bizler de Kudüs'teki kardeşlerimize yardım edelim. Onlara manevi olarak zaten destek oluyoruz, maddi olarak da destek olduğumuzu gösterelim.' diyerek bir kermes hazırlamayı uygun buldular. Bizler de onlara destek olduk. Neticede dışarıda görmüş olduğunuz görüntüler ortaya çıktı. Çok güzel bir etkinlik oldu. İnşallah resmi kanallar vasıtasıyla gelirleri Kudüs'e bizzat gönderilecektir. İnşallah en kısa zamanda kaymakamlığımız vasıtasıyla bunları Kudüs'e göndereceğiz. Her daim Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Hem maddi hem manevi olarak daima onların yanındayız. Kudüs bizimdir, Müslümanlarındır."

"Hiç kimse Kudüs'ü bizim elimizden alamaz"

Okul alile birliği başkanı Lokman Babat da "Kudüs için bu kermesi düzenledik. Her zaman Müslümanların arkasındayız. Kudüs bizim için kutsal bir yerdir. Hiç kimse bizim elimizden alamaz ve alamayacak. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Müslümanlar birbirine destek verirse hiç kimse bunu yapamaz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Suzan Onay ve Zilan Batur ise Filistinlilerin yanında olduklarını ve Müslümanların kırmızı çizgisi olan Kudüs'ü asla siyonist terör çetesine vermeyeceklerini vurguladı. 

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.