​Öğrencilerden ihtiyaç sahibi aileler yararına kermes

​Öğrencilerden ihtiyaç sahibi aileler yararına kermes

Diyarbakır'da lise öğrencileri tarafından, "Biz Birlikte Güzeliz" projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi aileler yararına kermes düzenlendi.

Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencileri tarafından okul koridorunda, "Biz Birlikte Güzeliz" projesi kapsamında düzenlenen kermese öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Öğretmenler, okul aile birliği ve öğrencilerin organize ettiği kermeste elde edilecek gelirlerle, ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi dağıtılacak.

İhtiyaç sahibi ailelere katkı sağalmak amacıyla kermes düzenlediklerini belirten Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hamit Altan, "Sosyal Yardımlaşma ve Kızılay Kulübü öğrencileriyle birlikte bu kermes etkinliğini düzenledik. Elimizden geldiğince ihtiyaç sahibi aileleri bulup ve onlara katkı sağlamak amacıyla bu kampanyayı oluşturduk. Gerek bu okuldaki gerekse başka okuldaki öğrenciler ve okul idarecileri ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ulaştık ve öğrencilerimizi onlarla buluşturduk." dedi.

Altan, "Daha sonra da o aileleri ziyaret edip ihtiyaçlarını tespit ederek, öncelikle gıda yardımı yaptık. Öğrencilerimizin velileri tarafından hızlı bir süreçte 8 ailenin 2 aylık gıda yardımını yapık. Tespit ettiğimiz ailelerin sadece gıda yardımına da değil, nakdi yardım konusunda da ihtiyaçlarının olduğunu gördük. Çünkü birçok ailenin çalışanı yok. Kimi aile de düşük bir gelirle geçimlerini sağlamak çabası içerisindeydiler. Kermesimizin amacı da 'Biz birlikte güzeliz' kampanyasıyla ailelere burada kazanacağımız gelirle nakdi yardımda bulunmak ve eksikliklerini gidermektir." ifadelerini kullandı.

Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencilerinden Berivan Kaya ise şöyle konuştu:

"Biz arkadaşlarımızla konuştuğumuz zaman ülkede yoksulluğun üst sırada olduğunu tespit ettik. Öğrenciler olarak 'Biz birlikte güzeliz' projemizi başlattık. Kermesten ciddi bir gelir elde ettik. Ve yardım ettiğimiz ve edeceğimiz ailelerin yüzü gülecek ve biz de mutlu olacağız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.