Öğrencilerden köy okuluna kütüphane

Öğrencilerden köy okuluna kütüphane

Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri Manisa Maldan Köyü İlköğretim okuluna kütüphane kazandırdı.

MANİSA  - Maldan Köyü İlköğretim Okulu kütüphanesi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Baytar, Manisa Gençlik Merkezi Müdürü Ulaş Uçar, CBÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yıldız, Okul Müdürü Hüsamettin Yıldırım, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Öğrenciler adına konuşan CBÜ Spor Yöneticiliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Şeyda Belli, “Öncelikle ‘Öğrencilerimiz için neler yapabiliriz? sorusuyla yola çıktık. Öğrencilerin en çok kitaba ihtiyacı olduğunu düşündük. Böylece Manisa’da Kitap Hasadı kampanyasını hayata geçirdik. 3 hafta boyunca Tarzan Meydanı’nda stant açtık. Kampanyamıza Manisa halkı çok büyük destek verdi ve yaklaşık 2 bin kitap topladık. Manisa İl Halk Kütüphanesi’yle işbirliği yaparak topladığımız kitaplardan uygun olan bin 600 adedini Maldan Köyü İlköğretim okuluna hediye ettik. Böylece okulumuzda dev bir kütüphane oluştu. İnanıyorum ki öğrencilerimiz bu kütüphaneden en iyi şekilde yararlanacaklar. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Üniversitelerin üç amacının olduğunu söyleyen CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, bunların eğitim, araştırma ve topluma hizmet etmek olduğunu vurguladı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Celal Bayar Üniversitesi için çok önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sürücüoğlu, “Okulumuz, söylediğimiz her üç alanda da çalışmalar yapıyor. Özellikle öğrencilerimizin yaptıkları projeler Manisa halkına yarar sağlıyor. Bundan dolayı öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Kütüphanenin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor; öğrencilerimiz başta olmak üzere, destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yıldız, öğrenciler Şeyda Belli, Burcu Gıran, Tülin Demir, Beliz Bodur ve Emine Polat’a CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Baytar tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Öğrencilerin okudukları kitap konulu şiirlerin ardından, açılış kurdelesi kesildi.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.