Öğrencilere temiz çevre eğitimi verildi

Öğrencilere temiz çevre eğitimi verildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde öğrencilerin çevre duyarlılığını artırmak ve yeni neslin bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla TEMA Vakfı tarafından eğitim veriliyor.

Bismil TEMA Vakfı Şube Başkanı Engin Akyol Bismil’de bir çok okulda öğrencileri çevre ve temiz bir ortam için bilgilendirdiklerini ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TEMA Vakfı'nın tüm dünyaya hitap ettiğini söyleyen Akyol, ” Aynı zamanda öğrencileri hayata da kazandırıyoruz ve öğrenciler hayatına bir artı bırakarak yeni nesil bilinçli yetişiyor. Bismil TEMA Vakfı olarak, öğrencilerin çevreye olan duyarlığını artırmak için, ekoloji eğitimlerinin verilmesini ve bu eğitimlerin öğrencilerin çevreye olan bakış açılarını değiştireceği düşüncesiyle temiz çevre bilinci aşılmayı amaçlıyoruz.” dedi. 

Tek bir okul ile yetinmediklerini sözlerine ekleyen Akyol, ”Ulaşabileceğimiz kadar öğrenci kitlesine eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda öğrenci, çevrenin kendisi için ne kadar önemli olduğunu, yeşil alanların hayatına katkısını, erozyonun zararlarını, suyun önemini ve toprak ile ilgili bir deneyim elde edecektir. Çalışmalarımıza dahil olan gönüllü okullarımız,   Atatürk ilkokulu, Bahçeşehir Koleji, İmam Hatim Lisesi ve daha birçok okulu tek tek gezip çevre eğitimi veriyoruz. Bu okuldaki öğrenciler aynı zamanda TEMA Vakfı’nın gönüllü üyesi oldular.” dedi.  (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.