Öğrencilerin aileleri okullarda misafir edilecek

Öğrencilerin aileleri okullarda misafir edilecek

Ağrı’da, yatılı bölge ortaokullarında okuyan öğrencilerin aileleri, “Misafir Ailem” projesi kapsamında, okulda misafir edilecek.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan “Misafir Ailem” projesi kapsamında, yatılı bölge ortaokullarında okuyan öğrencilerin aileleri okulda misafir edilerek, öğrencilerin aile özlemi ve hasreti giderilmeye çalışılacak.

Bu proje kapsamında çocuklarıyla çeşitli etkinliklere katılacak olan ailelerin, çocuklarıyla zaman geçirerek eğitim süreçlerine katkı sağlamaları bekleniyor.

Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından il genelinde yürütülecek olan 'Misafirim Ailem' projesi kapsamında aileleri okulda öğrencileri ile buluşturmak amaçlanmaktadır. 'YBO'lar gözbebeğimizdir.' algısı ile yola çıkılarak hazırlanan 'Misafirim Ailem' projesi kapsamında il genelinde bulunan 14 YBO'da okuyan öğrencilerimize ve bu öğrencilerimizin ailelerine ulaşmak, aileleri yaşam alanlarında öğrencilerimiz ile buluşturmak, onları sürecin bir paydaşı haline getirmek amaçlanmaktadır. Diğer yandan bölgenin eğitim sigortası haline gelen bu okullarda okuyan öğrencilerde çeşitli bilişsel ve duyusal sorunların hala varlık gösterdiği görülmektedir. 'Misafirim Ailem' projesi kapsamında burada okuyan öğrencilerin aile hasreti, yalnızlık, kimsesizlik duyguları, yüzlerindeki solgun ifadeyi yok etmek, sağlıklı kimlik oluşturmalarını sağlamak hedeflenmektedir." dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler