Öğrencilerin basketbol pota talepleri yerine getirildi

Öğrencilerin basketbol pota talepleri yerine getirildi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesinde bulunan Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerinin talebi üzerine Bağlar Belediyesi, okul kampüsüne basketbol potaları yerleştirdi.

Belediyenin hizmetini sosyal medyada paylaşarak teşekkür eden okul yönetimi, gösterdiği duyarlı davranıştan dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkür etti.

Okul yönetiminin paylaşımında, "Kendilerinden talep ettiğimiz basketbol potaları çocuklar daha fazla mahrum kalmasın diye kısa sürede yapılıp okul bahçemizde ki yerini aldılar. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Bulut ve Bağlar Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Beyoğlu'na teşekkür ederiz. " denildi.

Bağlar'ın bir mahallesi nüfus olarak, Türkiye'deki 250 ilçenin nüfusundan büyük

Son 15 yılda göç edeniyle nüfusu 15 bin kişi azalmasına rağmen 2021 yılı sayımına göre, 47 bin 725 kişinin yaşadığı Bağlar 5 Nisan Mahallesi, Diyarbakır’da 7 ve Türkiye’de de 250 ilçeden daha büyük olmasıyla dikkat çekiyor.

Dar gelirli aile sayısının fazla olduğu yerleşim yeri olduklarını belirten mahalle muhtarı Mehmet Karahan, belediyenin hizmetinden memnun olduklarını belirterek en fazla sosyal yardımlar konusunda zorlandıklarını söyledi.

Eski Bağlar bölgesinde bulunan 5 Nisan Mahallesi'nin nüfusu 2007 yılında 64 bin 538 kişi iken bu oran 2021 yılı TÜİK verilerine göre 47 bin 725 kişiye düştü. Bu düşüşün en büyük nedeni ise mahalle muhtarı Mehmet Karahan’a göre çarpık kentleşmenin hâkim olduğu bölgeden yeni semtlere doğru yaşanan göçler.

Buna rağmen 5 Nisan Mahallesi, Diyarbakır’ın taşra ilçelerinden Dicle, Kulp, Hani, Kocaköy, Lice, Eğil ve Çüngüş’ten büyük. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu mahalle Türkiye’de ise 250 ilçeden daha büyük olmasıyla dikkat çekiyor.

Muhtar Karahan, belediyenin sosyal yardımlar konusunda özverili olduğunu ancak ihtiyaç sahibi aile sayısının çok olması nedeniyle sadece belediyenin yeterli olmayacağını söyledi. Karahan, sosyal yardımlar konusunda zorlandıklarını dile getirdi.

Karahan, mahallesindeki bir sokak ve Yusuf İslam Caddesi'nin asfaltlandığını 2 caddenin de asfaltlanması ve parkeleri bozulan sokakların onarılması için belediye başkanından söz aldıklarını söyledi.

Bölgedeki esnaflardan Mehmet Sait Yüksel ve Mustafa Kılıç da belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını söyledi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler