Öğretmenlerden eşofmanlı tepki

Öğretmenlerden eşofmanlı tepki

Midyat’ta öğretmenler, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu protesto için derslere eşofmanla girdi.

Mardin'in Midyat ilçesinde öğretmenler, Vali Selim Cebiroğlu’nun ikazından sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği ileri sürülen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için derslere eşofmanla girdi.

Yeni Mahalle’de bulunan Anadolu Lisesi’nde görev yapan Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Aktif Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen’e üye öğretmenler düzenledikleri ortak eylemde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu protesto için gün boyunca tüm derslere eşofmanla girdi.

Eylem ile ilgili ortak açıklama yapan Seyfettin Yıldız, “Yıllardır bu memleketin insanları, kıyafetleri yüzünden çeşitli sıkıntılar yaşamaktadır. Bu algısal bozukluk aslında bizdeki yanlış uygulanan batılılaşma fikrinin yansımasıdır. Tarihin hiç bir döneminde kılık kıyafet ile kıllarla bilim ve teknolojinin geliştirildiği görülmemiştir." Dedi.

Yıldız, hayatını kaybeden öğretmen Serkan Öz'ün TÜBİTAK’tan ödül aldığını ve Fen Lisesi’nde başarılı bir matematik öğretmeni olduğunu belirterek, "Son dönemlerde bu konuda önemli dev adımlar atılmışken, halen bunu hazmedemeyen, toplum mühendisliğine kalkışan, tek tipçi bazı bürokratlar var. İnsanların neler giyebileceğini, belli sınırlar içinde kendileri karar vermelidir. Kamuda kıyafet özgürlüğü için ilk tepkileri veren, ilk eylemleri başlatan öğretmenler olarak benzer baskı ve hakaretlere maruz kalmaktayız. Son yaşanan vahim olay bardağı taşıran son nokta oldu. Bu gün, Midyat Anadolu Lisesinde tüm öğretmenler ve Sendikalar tek yürek olarak  yaşanan bu çirkin hadiseyi telin etmek adına eşofmanla okula geldik.” Açıklamasında bulundu.  (M. Sait Başaran -İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.