Okul Müdüresine 'hakaret' iddiası

Okul Müdüresine 'hakaret' iddiası

Mardin’in Midyat ilçesinde okul müdüresi öğrenci velisi tarafından darp edildiğini ileri sürdü.

Midyat'ta Fahrettin Önen İlkokulu Müdüresi Sevgi Oğuz, öğrencisinin velisi tarafından hakaret ve darp edildiğini belirtti.

Midyat Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Fahrettin Önen İlkokulu’nda 4'üncü Sınıf öğrencisi M.K. isimli erkek öğrenci ile N.A. isimli kız öğrenci bilinmeyen bir sebeple kavga etti. Öğrencilerin durumunu görüşmek üzere okula çağrılan M.K.’nin babası A.K, Okul Müdüresi Sevgi Oğuz ile tartıştığı ve odasındaki bilgisayar ve demirbaşlara zarar verdiği iddia edildi. 

Olay sonrası Oğuz, öğrenci velisinin kendisine hakaret ettiği, darp etmeye çalıştığı ve kamu malına zarar verdiği iddiasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu. 
Olayın duyulması üzerine Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdiresi Sevgi Oğuz’u evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Eğitimcilere yönelik saldırıları kınadığını belirten Yücel, "Çocuklarımızı eğitmekten başka amacı olmayan eğitimcilerimize yönelik saldırıları bir kez daha kamuoyuna taşıyoruz. Fahrettin Önen İlkokulu'nda göreve başladığından beri çocukların daha iyi koşullarda eğitim almaları için gecesini gündüzüne katan, ayrıca sadece öğrencilerin eğitimi ile değil velilerin, okulun bulunduğu mahalle sakinlerinin eğitimiyle de ilgilenen, bu amaçla projeler hazırlayıp uygulamaya koyan, adeta okulu bilim kültür merkezi haline getiren Sevgi Oğuz’a bir öğrencinin babası tarafından odasına kadar girilerek darp girişiminde bulunulmuş ve en ağır hakaret ve küfre maruz bırakılmıştır. Bu durum asla kabul edilemez. Üstelik bir erkek tarafından okuluna hizmet etmekten başka bir amacı olmayan müdiremize ne insanlık ne de kültürümüzle bağdaşmayan bu saldırıyı kınıyoruz. Buradan bütün sorumlulara sesleniyoruz: Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız.” dedi.

“MEB, personeline sahip çıkmalıdır”

"Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır." diyen Yücel Nasıl, " Sağlık Bakanlığı kendi personeline saldırı olduğunda personeline sahip çıkıyorsa gerekli yasal düzenlemeleri yapıyorsa aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı da kendi personeline sahip çıkmalıdır. MEB Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddet olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır. Kimsenin yaptığı cezasız kalmamalı. Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Arkadaşımız, meslektaşımız Sevgi Oğuz’un şahsında saldırıya uğrayan tüm eğitimcilere geçmiş olsun diyor, eğitimcilerin sahipsiz olmadığını bütün kamuoyuna haykırıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Süleyman Tunç-İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.