Okulda dövülen çocuk 2'nci kez ameliyat edilecek

Okulda dövülen çocuk 2'nci kez ameliyat edilecek

Diyarbakır'da, Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulunda arkadaşları tarafından öldüresiye dövülen 7'nci sınıf öğrencisi F. Doğan, 2'nci kez ameliyat edilecek. Okul idaresi ise konu ile ilgili soruşturma açıldığı için açıklama yapamayacağını belirtti.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulunda, 20-25 kişilik bir öğrenci grubunun saldırısına uğrayan ve arkadaşları tarafından öldüresiye dövülen 7'nci sınıf öğrencisi F. Doğan'ın, ilk ameliyatının ardından tamamen iyileşmediği, bu nedenle ikinci kez ameliyat edileceği öğrenildi.

Babası ve abisinin beyanlarına göre 7'nci sınıf öğrencisi F. Doğan, 13 Aralık Cuma günü okuldaki 3-4 arkadaşıyla tartıştı. Tartışmanın ardından öğrenciler arasında yaşanan küçük çaplı kavgayı Rehberlik Öğretmeni H.K. ayırdı. Rehberlik Öğretmeni H.K'nin çocukların yanından ayrılmasından sonra öğrenciler arasında bir kez daha kavga yaşandı.

Kavgaya karışan tüm öğrenciler daha sonra Okul Müdürü Vehbi Çin'in yanına götürüldü. Öğrencilere kavga etmemeleri yönünde uyarılarda bulunan Müdür Çin, F. Doğan'ın abisini ise okula çağırdı.

Müdürün yanından ayrılan öğrenciler, bu kez F. Doğan'ı tehdit etti. Eve gelen F. Doğan, ağabeyi Mahsum Doğan'a öğrencilerin kendisini tehdit ettiğini ve döveceklerini anlattı.

Bunun üzerine Mahsum Doğan, 16 Aralık Pazartesi günü okula gitti. Okul Müdürü Vehbi Çin'le görüşen Doğan, kardeşinin diğer öğrenciler tarafından tehdit edildiğini ve dövülmesinden endişe ettiklerini aktardı.

F. Doğan, hastaneye götürüleceğine Müdür odasına götürüldü

Bunun üzerine Okul Müdürü Çin, F. Doğan'ı tehdit eden öğrencileri bir kez daha yanına çağırarak uyarılarda bulundu. Öğrenciler ise Müdür Çin'e, F. Doğan'ı her hâlükârda döveceklerini söyledi.

Aynı gün ikinci dersin ardından, teneffüste, 20-25 kişilik bir öğrenci grubu F. Doğan'a saldırdı. Doğan, arkadaşları tarafından öldüresiye dövüldü. Okul öğretmenlerinden V.S'nin güçlükle ayırdığı kavganın ardından F. Doğan, hastaneye götürüleceğine bir kez daha Müdür odasına götürüldü.

Ertesi gün ağrıları artan F. Doğan, ailesi tarafından tedavisi yapılmak üzere önce Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha sonra ise Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Burada yapılan muayenenin ardından F. Doğan'ın aldığı darbeler nedeniyle Testis torsiyonu (testisin kendi etrafında dönmesi ile damarlarının testisin kan dolaşımını sağlayamaz duruma gelmesi) olduğu belirtildi. Ameliyata alınan F. Doğan birkaç gün sonra taburcu edildi.

Doğan'ın, ilk anda tanı konulmadığı ve cerrahi tedavisi yapılmadığı için nekroz (çürüme) durumuyla karşı karşıya kaldığı ve bu nedenle ikinci kez ameliyat edileceği öğrenildi.

"Abime beni tehdit ettiklerini ve vuracaklarını söyledim"

F. Doğan, İLKHA muhabirine yaşadıklarını şöyle anlattı:

Cuma günü teneffüse çıkarken B.B. ve yanındaki 2-3 arkadaşının merdivendeki kalorifer peteğine yaslandığını gördüm. Hava soğuk olduğu için ellerimi silkiyordum. Bana 'Ne silkiniyorsun?' dediler. Ben de onlara silkinmediğimi ve benimle böyle konuşamayacaklarını söyledim. Bana hakaret ettiler. O esnada Rehberlik Hocası H.K. geldi. Bize, 'Çocuklar kavga etmeyin.' dedi. İşi olduğu için hızlı bir şekilde üst kata çıktı. Ben de yukarıya çıkarken bana gülmeye başladılar. Daha sonra kavga ettik.

Kavganın ardından Okul Müdürü'nün yanına götürüldüklerini dile getiren F. Doğan, Müdür'ün kendileriyle fazla ilgilenmediğini, ağabeyini okula çağırdığını söyledi.

Doğan, "Abime beni tehdit ettiklerini ve vuracaklarını söyledim. Abim de Okul Müdürü'ne söyleyince Müdür öğrencileri bir kez daha yanına çağırdı. Pazartesi günü 2'nci teneffüste güvenlik görevlisinin yanında sohbet ederken 20-25 kişilik grup yanıma geldi. Bana ‘Sen ne neden cuma günü arkadaşımızla kavga ettin.’ deyip beni aralarına aldılar ve dövmeye başladılar. Nöbetçi Öğretmen V.S. bizi zor ayırdı. Bizi Müdür'ün karşısına çıkardılar, beni hastaneye götürmediler ve abimi çağırdılar. Ardından ameliyat oldum." dedi.

"Kavgaya karışanlardan, yönetimden ve öğretmenlerden şikâyetçi olduk"

F. Doğan'ın babası Kemal Doğan ise "Cuma günü ben il dışındaydım. Çocuğum okula geldiğinde birkaç arkadaşı onunla tartışmış. Çocuğuma ‘Seni vuracağız.’ demişler. Daha sonra abisini okula çağırmışlar. Abisi okula gittiğinde Müdür Bey'le çocukları çağırıp barıştırmaya çalışmışlar. Çocuklar müdürün yanında ‘Seni vuracağız, bu işi böyle bırakmayacağız.’ demişler. Pazartesi günü çocuğum okula gittiğinde, saat 9-10 sıralarında yaklaşık 20-25 kişi okulun bahçesinde F'yi yere atıp tekme tokat dövmüşler. Öğretmen araya girmiş ama öğretmenin müdahalesi yetersiz kalmış ve çocuğum darbe almış. Kavgadan sonara müdür kavgadaki tüm çocukları çağıracağına sadece 4 tanesini yanına çağırmış. Müdür çocuğumu hastaneye götürmemiş." ifadelerini kullandı.

Daha sonra rahatsızlanan ve hastaneye götürülerek ameliyat edilen oğlunun sağlık durumundan endişe ettiklerini belirten Kemal Doğan, "Doktorlar, perşembe günü 2’inci bir ameliyat olma ihtimali olduğunu söyledi. Çocuğum taburcu olduktan sonra Çocuk Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılığa gidip kavgaya karışanlardan, yönetimden ve öğretmenlerden şikâyetçi olduk. Gerekeni yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan okul idaresi, adli ve idari soruşturma başlatıldığından, konu ile ilgili açıklama yapamayacaklarını belirtiler.

İLKHA


Okulda dövülen çocuk 2'nci kez ameliyat edilecek

Okulda dövülen çocuk 2'nci kez ameliyat edilecek

Okulda dövülen çocuk 2'nci kez ameliyat edilecek

Okulda dövülen çocuk 2'nci kez ameliyat edilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.