Okuma alışkanlığı küçük yaşlarda başlar

Okuma alışkanlığı küçük yaşlarda başlar

Kütüphane Haftası münasebetiyle Elazığ İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen etkinlikte okumanın önemine değinilerek okuma alışkanlığının küçük yaşlarda başladığına dikkat çekildi.

Kütüphane Haftası münasebetiyle Elazığ İl Halk Kütüphanesinde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Elazığ İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci, "Okuma alışkanlığı küçük yaşlarda başalar. Evde anne-baba, okulda öğretmen, kütüphanede kütüphaneciler olarak iş birliği yaptığımız takdirde o çocuk çok iyi bir okuyucu olacaktır." dedi.

Pirinçci, "25-31 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan Kütüphane Haftasının ana teması 'sürdürülebilir kalkınmada, kütüphanelerin rolü' olarak belirlenmiştir. Biz de ana temaya uygun olarak halkımızla sivil toplum örgütleriyle kamu kurumları ile iş birliğine gidilerek kütüphanelerimizde, köylerimizde, okullarımızda, meydanlarda, kıraathanelerde çeşitli etkinliklerle kutlanacak ve anlatılacaktır. Biz kütüphanelere halkın üniversitesi diyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızı elinden tutarak okula götürüyorsak aynı şekilde elinden tutarak kütüphaneye de getirmeliyiz"

Kütüphanelerin fonksiyonlarından da bahseden Pirinçci, "Kütüphanelerimiz sadece ders çalışılan, kitap okunan yerler değil. Aynı zaman da sergilerin, seminerlerin, kursların, toplantıların yapıldığı, filmlerin seyredildiği çok güzel vakit geçirilen mekânlar olmuştur. Kütüphanelerimizde sağlık okuryazarlığı eğitimleri, mültecilere yönelik kütüphane hizmetleri, temel sağlık bilgileri, ilk yardım eğitimleri, kadın girişimciler eğitimi, kadın hakları eğitimi, sesli kütüphaneler, engelli bölümleri, kent arşivleri gibi konularda tüm halkımızın hizmetinde olacaktır. Okuma alışkanlığı küçük yaşlarda başalar. Evde anne-baba, okulda öğretmen, kütüphanede kütüphaneciler olarak iş birliği yaptığımız takdirde o çocuk çok iyi bir okuyucu olacaktır. Bundan dolayı çocuklarımızı nasıl elinden tutarak okula götürüyorsak aynı şekilde elinden tutarak kütüphaneye de getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kütüphanede dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.