Okuma alışkanlığımızı en üst seviyeye taşımalıyız foto

Okuma alışkanlığımızı en üst seviyeye taşımalıyız foto

Bursa'da bir lisede kurulan kütüphanenin açılışında, kitap okuma alışkanlığının az olduğu Türkiye'de bu alışkanlığın üst seviyelere taşınması gerektiği belirtildi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi ve Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanlığının iş birliğinde 6 Nisan Anadolu Lisesinde kurulumu tamamlanan Mehmet Akif İnan Kütüphanesi, gerçekleştirilen törenle açıldı.

Her yıl 7 bölgede 7 kütüphane kurulurken, bu yıl da Bursa'da kütüphanesi olmayan bir liseye "Yedi Güzel Adam" isimli kütüphanenin kurulumu yapılacaktı. Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen öncülüğünde şehrin farklı yerlerine kurulan kitap kumbaralarıyla 5 bin kitap toplanıp, 6 Nisan Anadolu Lisesinde kütüphane oluşturuldu.

Kütüphanenin açılışında bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, 5 bin kitaptan oluşan kütüphaneyi öğrencilerle buluşturduklarını söyledi.

Şeker, "Bizim dinimizde ve değerlerimizde 'Sizin en hayırlınız öğrenen ve öğretendir. İlim nerede olursa alın.' deniyor. Dolayısıyla bizim, çocuklarımıza bu değerler noktasında çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yapmadığımız için öğrencilerimiz, öğretmenlerimizi pala ile kesmeye çalışıyor. Sınıfın içine silahla gelerek hem arkadaşını öldürüyor hem de kendi intihar ediyor. Bu değerler noktasında boşluk olduğu için gençlerimiz bu hallere geliyor." dedi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da "Bizim gençlerimiz onları okuyacaklar ve onlar 7 değil, 14 güzel adam olacaklar. Bu memleket için sorumluluğumuz, geçmiş bilgilerimizi almak ve bayrağı daha ileriye taşımak olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Okuma alışkanlığımızı en üst seviyeye taşımalıyız"

Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının az olduğuna değinen Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat ise "Dinimizin ilk emri 'oku' olmasına rağmen ülke olarak kitap okuma oranımızın iyi olduğu söylenemez. Dünya genelinde kitap okuma oranında 86'ncı sırada yer alıyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda okuma oranlarının çok yukarıda olduğunu görüyoruz. Geleceğimiz için kitap okuma alışkanlığımızı en üst seviyeye taşımalıyız. Bu nedenle ülkemizin geleceği için böylesine güzel kütüphaneleri okullarımıza kazandırmalıyız." şeklinde konuştu.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.