Okumak ve bilmek bir ayrıcalıktır

Okumak ve bilmek bir ayrıcalıktır

Batman’da 3’üncü kitap fuarına katılan Yazar Mehmet Göktaş, kitap okumanın ve bilgi edinmenin bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Batman’da onlarca yayınevi ve yazarın katılımıyla açılan ve 9 gün sürecek kitap fuarının birinci gününde okurlarıyla buluşan Yazar Mehmet Göktaş, okurlarının kitaplarını imzaladı.

İLKHA muhabirine konuşan Göktaş, fuarların, okumak ve kitap almak için bir fırsat olduğunu belirterek okumanın ve bilmenin bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

"Okumak ve bilmek bir ayrıcalıktır"

İnsanların okumaları için çırpındıklarını ifade eden Göktaş, "İnsanlar, gençler okusun diye çırpınıyoruz. Belki insanımızın, Müslümanların en büyük eksikliklerinden birisi bu. Okumak, bilmek bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı bilmeleri tatmaları gerektiğine inanıyorum. Bunun için bizim tüm uğraşımız ve her şeyimiz insanımızın okumasıdır. Bilmiyorum bunu izah etmeye gerek var mı ? Gençler niye okumalı. Okumak ve bilmek bir ayrıcalıktır. Yani gerçekten bilgiden daha büyük bir silah yoktur. Yani silah deyince bir artı olma değil de yani bir insan ancak okuyarak yücelebilir. Allah Teâlâ hiçbir zaman cahilleri kendisine dost edinmemiştir. Öyle söylüyor. Peygamberlerine onu emrediyor. Cahillerle beraber ve dost olmaktan Allah’a sığınırım diyor. Cehaleti gidermenin yegâne yolu da bilmektir, okumaktır ve araştırmaktır." dedi.

"Fuara gelen hiç kimse eli boş dönmemeli"

Okumak ve araştırmak için fuarların bir fırsat olduğunu belirten Göktaş, herkese kitap alabilme imkânının sağlanması gerektiğini söyledi.

Göktaş, "Buradan yetkililere sesleniyoruz. Kitap fuarlarını biraz daha ucuza mal etmeleri gerekir. Diyelim ki katılımcılardan hiçbir ücret almamaları, katılımcıların da bunu ücrete yansıtmaları gerekir. Ben bunu düşünüyorum.Yani bir kitap ne kadar indirimli olursa hele ekonominin biraz sıkıntıya girdiği  bir dönemde kitap pahalı olmamalıdır. Yani devlet kitaba özel destek (sübvanse) vermelidir. Bunu uygulamalıdır. Yoksa aksi takdirde, bakıyorum okuyucularımıza, birçoğu kitabı eline aldığı halde fiyatına bakıyor geri bırakıyor. Çoğu yerde bunu görüyorum. Kesinlikle buna bir çare bulunmalıdır. Yani bir insanın gözü ve aklı kitabın üzerinde kaldığı halde eğer almadan/alamadan gidiyorsa bu gerçekten büyük bir vebaldir. Ben bugün işin bu yönüne dikkat çekmiş olayım. Yani sadece Batman’daki değil, Türkiye’nin her yerindeki fuarların kitap reyonlarına bakıyorum kendilerine bayağı pahalıya mal oluyor. Onun için bizim istirhamımız, içeriye giren ziyaretçiler eli boş dönmemelidir. Hepsinin elinde kitap poşetleri olmalıdır. Bunu istirham ediyor ve bekliyoruz. Buna birileri destek olmalıdır." şeklinde konuştu.

Mehmet Göktaş’ın yayınlanan bazı eserleri:Nasıl Bir Rasule İnanıyoruz ,İslami Hareketlerin Takva Sorunu,Allah ile Güçlenmek,Cihad-Zikir Ayrılmazlığı ,Sakal Risalesi,Namaz Gözaydınlığım,Mekke'de Müslüman olmak ,Haftalar Şahid Olsun,Gençlerle Tevhid Dersleri,Örtünme Çağrısı,İslam’ın Genç Davetçilerine ,Yeniden Doğmak…

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.