"Olaylardan HDP/PKK sorumludur"

"Olaylardan HDP/PKK sorumludur"

HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, son günlerde yaşanan olaylardan HDP/PKK'yi sorumlu tutarak, çetelere müdahale etmeyen devlet yetkililerini eleştirdi.

İZMİR - HDP’nin çağrısıyla sokaklarda günlerdir terör estiren çetelere tepkiler sürüyor. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili basın açıklamasında bulundu.

 

Kentlerin savaş alanına çevrildiğini belirten Şani, “HDP’in çağrısıyla sokağa inen çeteler birçok ilimizi savaş alanına çevirmişlerdir. Ve bu olaylar neticesinde şuana kadar 30’un üzerinde insan hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmış, binlerce işyeri yakılmış ve şehirlerimiz adeta savaş alanına dönmüştür. Sokaklara inen azgın PKK çeteleri, üyelerimizi hedef seçmiş ve bunun sonucunda 6 üyemiz şehit olmuş; birçok parti binamız ateşe verilmiştir." dedi.

 

“Saldırılar direkt İslam’a ve Müslümanlaradır”
HDP/PKK yandaşlarının, HÜDA PAR’ın şahsında İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırıya geçtiğini vurgulayan Şani, şunları söyledi: “Partimizin kuruluşundan bu yana üye ve gönüllülerimize yönelik büyük saldırılar olmuştur. Gerek HÜDA PAR ilçe binalarına gerekse HÜDA PAR’a yakın STK’lara şuana kadar 270’in üzerinde saldırı yapılmıştır. Bu saldırılar her ne kadar HÜDA PAR’a yönelik yapılıyorsa da bunlar sadece HÜDA PAR camiasına yönelik değil bölgede yaşayan tüm mütedeyyin ve dindar insanlara yönelik yapılmış saldırılardır. PKK çeteleri, mütedeyyin insanların işyerlerine, evlerine, araçlarına saldırıyor ve hatta sadece sakallı olmasından dolayı vatandaşlarımızı katlediyorlar. Anlayacağınız bu saldırılar direk İslam'a ve Müslümanlara yapılan bir saldırıdır. Bunun başka bir izahı yoktur. Bunun Kobani ile hiç bir alakası yoktur ve hiçbir alakasının olmadığı yaptıkları eylemlerden de anlaşılıyor.”

 

“Emniyet, halkı çetelerle baş başa bırakmıştır”
Devlet yetkililerini ve kolluk güçlerini olaylara müdahale etmemekle suçlayan Şani, “Olayların başladığı andan itibaren halkın güvenliğini sağlaması gereken emniyet güçleri hiçbir şekilde olaylara müdahale etmemiş; halkımızı bu çeteler ile baş başa bırakmıştır. Bu ortamda üyelerimiz kendi parti teşkilatlarını korumak zorunda kalmışlardır.” şeklinde konuştu.

 

“Medya kirli propaganda yapıyor”
Olayların doğru bir şekilde yansıtılmadığını söyleyen Şani, medyayı eleştirerek, “Ancak esefle izlemekteyiz ki, şuan çeşitli medya organlarında kirli bir propaganda yapılmaktadır. PKK ve HDP çeteleri günlerdir parti teşkilatlarımıza ve topyekün halka saldırmasına rağmen, olaylar çatışma süsü verilerek aktarılmaktadır.” dedi.

 

“HÜDA PAR hiçbir zaman saldırgan taraf olmamıştır”
HÜDA PAR’ın hiçbir zaman saldırgan taraf olmadığının altını çizen Şani, ne pahasına olursa olsun kendilerini koruyacaklarını vurguladı. Şani, “Şunu açık ve net ifade ediyoruz; HÜDA PAR asla saldırgan taraf olmamış, PKK çetelerine karşı kendini savunmak durumunda olmuştur. Bundan sonraki süreçte de ne pahasına olursa olsun kendisini savunacaktır. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa bölge halkı bundan etkilenecek ve sadece HÜDA PAR camiası değil bölgedeki tüm oluşumlar ciddi manada zarar görecektir. Bu fitne ateşinin söndürülmesi için herkesin duyarlı olmasını ve haksızlığa karşı seslerini yükseltmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Şani, son olarak, “Olaylarda şehit olan kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet; yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Zarar gören halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.  (Muhammed Yıldız - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.